Emekliler, bakanlığı dava edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli-Sen, toplusözleşme taslağı önerisine yanıt vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hakkında dava açacak.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, sendika olarak, emeklileri tek taraflı düzenlemelerden, hükümetlerin insaf ve inisiyatifinden kurtarmak amacıyla bir toplusözleşme taslağı önerisi hazırladıklarını söyledi.

Emeklilerin ekonomik ve sosyal durumlarının geliştirilmesi amacıyla hazırladıkları öneriyi, 30 Eylül 2005 tarihinde bakanlık yetkililerine verdiklerini ifade eden Beysülen, geçen süre içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmediğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hakkında, İdare Mahkemesi'ne dava açacaklarını bildiren Beysülen, "Bu emeklilere yönelik duyarsızlığın bir göstergesi. Bilgi edinme hakkı çerçevesinde 60 gün içerisinde bize olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmesi gerekiyordu. 'Hayır olmaz' diyebilirlerdi ama buna bile gerek duymadılar. Bu tutum hükümetin emeklilere bakışını gösteriyor. Hükümet, emeklilere, işte bu kadar önem veriyor. Biz sadaka istemiyoruz. Yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz. Hakkımızı vermek istemeyebilirler ama biz alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber