Köprü ve otoyol arzı bu yıl

Londra'daki yatırım konferansında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyol özelleştirmesinde şirketleşme ve halka arzın bu yıl gerçekleşeceğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mart 2013 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla gerçekleşen konferans kapsamında; köprü ve otoyol, havalimanı ve hızlı tren projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri gibi gündemde yer alan alt yapı projelerinin detayları uluslararası yatırımcılarla paylaşıldı. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı konferans açılış konuşmasında; ' Uluslararası yatırımcıların özellikle; İstanbul 3. Havalimanı, Çanakkale Boğazı köprü geçişi, İzmir-Ankara, İstanbul-Bilecik gibi hızlı tren hattı, İzmir ve Derince Limanları gibi birçok limanın özelleştirilmesi ve 400 milyar USD yatırım değeri olan kentsel dönüşüm projelerine ilgisi sıcak.' şeklinde konuştu.

İHALE İÇİN YENİDEN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise köprü ve otoyol özelleştirmesinde şirketleşme ve halka arzın bu yıl gerçekleşebileceğini söyledi. Şimşek, 'Çözüm sürecinde ilerleme kaydetmek Türkiye'ye yeni bir yükseliş getirecek' dedi.İstanbul 1.ve 2. köprü ile bazı otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi için düzenlenen ihalede en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding -Malezyalı UEM Group Berhad-Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim vermişti.

ALTYAPI YATIRIMI ÖNEMLİ FIRSAT

Ünlü & Co adına konuşan Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü konferansın Türkiye'deki yatırım fırsatlarının yabancı yatırımcılar nezdinde bilinirliğinin artırılmasına destek olacağını belirtti.

Ünlü sözlerine şöyle devam etti; 'Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ekonominin 'altyapı' ve 'tüketim' sektörleri etrafında yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Altyapı sektörünün gelişiminde ilk halka olan özelleştirmeler, şu ana kadar gündemde yoğun yer tutuyordu. Bundan sonra 2. ve 3. faz olarak şirketlerin birincil ve ikincil halka arzları, hisselerinin satışları ile birlikte yabancı yatırımcıların sisteme girmesi, ilk finansman paketlerinin refinansmanı gibi birçok yeni işlem piyasaya gelecek.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber