Fedakar öğretmen

Kütahya'nın Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu'nda bir öğretmen, maddi sıkıntılar nedeniyle ailelerinin dershaneye gönderemediği 25 öğrenciye hafta içi her gün ders çıkışından sonra iki saat ücretsiz kurs veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakar öğretmen

Okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Özgür Uslu'nun sergilediği örnek tavır, okul yönetimi, öğrenciler ve velilerden büyük takdir topluyor. Fedakarlık örneği sergileyerek öğrencilerini SBS sınavlarına hazırlayan öğretmen Mustafa Özgür Uslu'nun tamamen gönüllülük esasına göre davranarak görev yaptığını ve öğrencilerden hiçbir ücret talebinde bulunmadığını ifade eden Okul Müdürü Eray Adıgüzel, "Fedakar öğretmenimiz Uslu her öğrenciyi kendi çocukları gibi benimseyerek gönüllülük esasına dayanarak görev yapıyor. Her gün 25 öğrencisini ders çıkışında öğretmenler odasına alarak iki saat kurs veriyor. Okul yönetimi olarak biz bu gurubu "Çalışıyorum, başarıyorum" olarak adlandırdık. Öğrencilerimizin tamamı girecekleri SBS sınavında başarılı olacaklarına inanıyorlar" şeklinde konuştu.

Fedakar öğretmen Uslu ise, "Maddi sıkıntıları yüzünden ailelerinin dershaneye gönderemediği 25 öğrencime kurs vermek suretiyle hem akademik hem de rehberlik açısından yararlı olmaya çalışıyorum. Görevimi de severek ve isteyerek yapıyorum. En büyük özlemim bugün kendilerine yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerimi yarın çok iyi mevkilerde görmek. Çalışmalarımızı SBS sınavlarına kadar devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Bünyamin Ülker, "Hafta içi her gün okul çıkışından sonra öğretmenler odasında ders çalışıyoruz. Öğretmenimizi çok seviyoruz. Bu yapmış olduğu fedakarlık bizim daha başarılı olmamızı sağlayacak. Bu kursa başladığımız zamandan bugüne kadar SBS denemelerindeki netlerimizde artışlar oldu. Bu dersler sayesinde sınavı kazanacağıma inanıyorum. Öğretmenimize teşekkür ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber