Çelik: Kampanya sayesinde 175 bin kızımız okullu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası sayesinde bugüne kadar 175 bin kız çocuğunun okullu olduğunu belirterek, "Tek kız çocuğu okul dışında kalmayıncaya kadar bu kampanyayı sürdürmek zorundayız" dedi.

Çelik, kampanyada yer alan 53 ilin vali yardımcılarının katılımıyla Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Haydi Kızlar Okula Kampanyası Değerlendirme Toplantısı"nın açılış konuşmasını yaptı.

Kampanyanın 17 Haziran 2003 tarihinde 10 ilde başlatıldığını hatırlatan Çelik, kampanyayı gelecek yıl 81 ilde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

"(Haydi Kızlar Okula) demekle kızlar okula gitmez" diyen Çelik, kampanyanın ilk gününden bu yana görevlilerin kapı kapı gezerek kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin neden bunu yaptıklarını araştırdıklarını ve aileleri ikna ettiklerini kaydetti.

Kız çocuklarının okula gitmesini yaygınlaştırmak için yatılı okullara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türk ordusunun yarısı kadar yatılı okulda çocuk okuttuklarını, bunun da büyük bir fedakarlık olduğunu söyledi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney'nin "Bu işi 2007 yılında bitirmeliyiz" dediğini belirten Çelik, "Bazıları için bu hayal gelebilir, ütopik gelebilir. Eğer biz hayallerimizi hatıralarımızın önüne geçirmezsek başarmamız gereken birçok şeyi başaramayız" diye konuştu.

Toplantıda konuşan UNICEF Türkiye Temsilcisi McLoughney de kampanya sayesinde sadece kız çocuklarının değil, erkek çocuklarının da yüksek oranda okula gitmesinin sağlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber