Giresun Valisi: Yasakçı değil sağlıkçı valiyim

Sık sık uyguladığı ilginç yasaklar ve projeleriyle gündeme gelen Giresun’un sıra dışı valisi Dursun Ali Şahin’e mercek tuttuk. Şahin “Yasakçı değil sağlıkçı valiyim” diyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Mart 2013 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun Valisi: Yasakçı değil sağlıkçı valiyim

İlginç projeleri, sıra dışı açıklamaları, okuduğu şiirler ve yasaklarıyla gündemden düşmüyor. Giresun'un ilginç valisi Dursun Ali Şahin 'aykırı' fikirlerini, hayallerini, kaygılarını AKŞAM'a anlattı. Bakırköy kaymakamıyken, bölgesindeki okullara resmi bir yazı göndererek İstiklal Marşı'nın kaset veya CD'den okunmasını yasaklayarak 'yasak'lara başlangıç yapmıştı Vali Şahin.

Dursun Ali Şahin'in kendi ağzından farklı dünyası...

- GÖREVİM TOPLUMU KORUMAK: Yasakçı değil sağlıkçı valiyim. Bu da hastalık gelmeden koruyucu önlem almak anlamına geliyor. 5 kişilik ekiple, kimse farkına varmadan da, sürekli kontrol ediyorum. Halk yasakları olumlu buluyor, özümsüyor. Eleştirilerden korkmuyorum. “Başbakan, İçişleri Bakanı ne düşünüyor” diye; “Ben halkın sağlığı, mutluluğu için çalışıyorum. Zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarını istiyorum. Şu ana kadar hiç tepki gelmedi. Projeler olmasa, sadece rutini uygulamakla nereye varırız? Onlar nefes gibi, üretiyorum, yaşıyorum. Olmasa, sonum olur.

- YURT DIŞINDA GÖZÜM AÇILDI: Araştırmacı bir kişiliğim var. Ama proje yönümü yurt dışı gezilere borçluyum. Her gittiğim ülkede, farklı ne görürsem mutlaka not alırım. Örneğin ilk gittiğim ülke İsviçre'de tuvalette müzik çalıyordu, hemen dönünce uygulamaya başladım.

- UÇAK KAFE: DAHA NE OLSUN?: Yıllar önce Japonya'da bir uçak kafe gördüm. Yıllarca hayalini kurdum. Mayısta Giresun'da bu projeyi gerçekleştireceğim.

Kibariye'yi gözaltına aldırdı

BAKIRKÖY Kaymakamlığı yaptığı dönemde, 'Anılarla yaşamak' adlı kitap da çıkaran Dursun Ali Şahin'den birkaç anı;

- EGE Ordu Komutanlığı Sıkı Yönetim Savcılığı'nda Adli Müşavir olarak askerlik yaparken sanatçı Kibariye'nin Türk parası üzerinde türkü söylediğini öğrenince ekip göndererek Kibariye'yi gözaltına almış, gece de bırakmış.

- DİL öğrenmek için İngiltere'ye gittiğinde bir olaya tanıklık edilmesi istenmiş. Mahkeme İncil üzerine el basıp yemin etmesini istemiş. Şahin Kur'an-ı Kerim talep etmiş.

Bulunamayınca duruşma ertelenmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber