TKDK hibe desteği vermeye devam ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 5. başvuru çağrı ilanı döneminde proje sunan ve projesi onaylanan More Su Ürünleri Gıda San. Turizm Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti. Su ürünleri İşleme ve Pazarlama tesisinin kurulumu için, TKDK'dan hibe desteği aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKDK hibe desteği vermeye devam ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 5. başvuru çağrı ilanı döneminde proje sunan ve projesi onaylanan More Su Ürünleri Gıda San. Turizm Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti. Su ürünleri İşleme ve Pazarlama tesisinin kurulumu için, TKDK'dan hibe desteği aldı.

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alt başlığında başvuran şirketin uygun harcama kalemleri arasında inşaat, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları bulunuyor. Toplam yatırım tutarı 1 milyon 900 bin TL bulan projenin sahibi Lokman Acar, TKDK'nın büyük desteğini aldığını söyledi.

Acar, TKDK ile 2009 yılında arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu proje için belli bir çalışmalarımız vardır. O zamanlardan bir yükleyici firmamız tarafından daha sonradan da bu tesisi yapmamızı sağlayan yüklenici firmamız tarafından TKDK'ya yönlendirildik. TKDK ilgili birimlere giderek yapacağımız işle ilgili oradaki yetkililerden bilgi aldık. IPARD programı konusunda o tarihlerde haberdar oldum. O zaman Banka'da çalışıyordum. Kırsal kalkınma ile banka arasında yapılan bir protokolü vardı. Bu tür işletmelere yapılacak hibe desteklerinde bankaların sağlayacağı katkılar gündemde idi. Ben tarımsal bölümde çalışıyordum Banka'da bu programla ilk kez orada karşılaştım. Türkiye'de Avrupa Birliği'nin bu tür yatırımlara sağlayacağı katkıyı hibe desteği o zaman öğrenmiş oldum. Türkiye'de yapılacak bu tür işletmelerin ne şekilde destekleneceğini yeni yapılan işletmelerinin Avrupa standartlarının üzerinde nasıl olacağı konusunda hibe desteğinin olduğu o zamanlar öğrendim. Bu destekten yaralanmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bununla ilgili ilk başvurduğumda düşündüklerim gerçekleştirmek biraz güç geldi bana. Kurumumla görüşünce bu iş kolay geldi. Kurum personelinin ilgisi ve

teknik bakımdan bizi yönlendirmesinden dolayı TKDK'dan çok yararlandık."

TKDK'dan aldığı desteğin çok büyük olduğunu kaydeden Acar, "IPARD programı kapsamında bizim projemiz uygun olmayan harcamamalarda birlikte 2 milyon 600 bin TL civarında bir projemiz vardı. Tabi reel olarak 3 milyon TL'ye çıktı. Bu anlamda biz yaptığımız proje ile ilgili TKDK'dan yaklaşık 987 bin TL civarında hibe desteğinde yararlanmış olduk. Yatırımımızı sadece öz kaynaklarımızla değil bize destek veren bankalarla başladık. Bu almış olduğumuz hibe desteği sayesinde bu işletmeyi yaptık. Bizim için firmamız için kariyerdir. Bundan sonra yapacağımız işler için bir motivasyondur. Aldığımız desteğin firmamıza çok büyük katkısı olmuştur. TKDK'dan hibe desteği almak isteyen firmalara öncelikle çok profesyonel bir ekip oluşturmalarını, profesyonel kişilerle çalışmalarını öneririz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber