Çilimli'de kentsel dönüşüm anlatıldı

Düzce'nin Çilimli ilçesinde kaymakamlık, belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Kentsel Dönüşüm toplantısı yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çilimli'de kentsel dönüşüm anlatıldı

Düzce'nin Çilimli ilçesinde kaymakamlık, belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Kentsel Dönüşüm toplantısı yapıldı.

Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çilimli Belediyesi Sosyal Tesislerinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hakkında köy muhtarlarına ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, niçin böyle bir toplantıya ihtiyaç olduğu ile ilgili bir konuşma yaparak "Bölgemiz deprem bölgesi. 1999 yılında yaşadığımız ve Allahtan bir daha yaşatmamasını temenni ettiğimiz iki büyük depremle birçok can kaybı yaşandı. Bu depremlerle binalarımızın ne kadar sağlam olduğunu gördük. Bu nedenle geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurabilmemiz için daha sağlıklı bir kent, daha sağlıklı yapılaşma için Kentsel Dönüşümün önemli" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven ise Kanunun amacı, niçin Kentsel Dönüşüme ihtiyaç olduğunu, risk tespiti için nerelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapılacağı ve Kanun hakkında genel bir konuşma yaptı.

Güven vatandaşların binalarına risk tespiti yaptırmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış olan Düzce Üniversitesi, Güneş Mühendislik ve Entim Yapı Denetim'den herhangi birine bir dilekçe ekinde nüfus cüzdanı ve tapu fotokopisi ile başvurmaları gerektiğini belirtti.

Güven "Bu kanunun temel amacı deprem, sel, su taşkını gibi afet riski altındaki alanlarda bulunan yapılar ile eskimiş, köhnemiş yapılardan kurtularak, çevreye duyarlı, enerji verimliliği yüksek, daha sağlam ve güvenli yapıların inşa edilmesidir. Bu kanunda öncelik can güvenliği, afetler sonrası can kaybının engellenmesi hedeflenmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Recep Süleyman Ataseven Kanun hakkında sunum yaptı.

Ardından soru cevap bölümünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven ve Şube Müdürü Umut Karataş soruları cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber