Ankara Sendika Şubeleri Platformu'nun asgari ücret eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sendika Şubeleri Platformu üyeleri, asgari ücretin en düşük memur maaşı seviyesine çıkarılmasını ve kamudaki geçici işçilerin kadroya alınmasını istedi.

İşçi ve memur sendikalarının Ankara Şubeleri tarafından oluşturulan platform üyeleri, Sakarya Caddesi'nde toplandı.

Platform sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özgen, burada yaptığı açıklamada, asgari ücretin pazarlık ücreti olmadığını, bilimsel esaslarla tespit edilen sosyal bir ücret olduğunu söyledi.

Asgari ücretin reel olarak gerileyerek sefalet ücreti haline dönüştüğünü ileri süren Özgen, hükümetin asgari ücrete yapmayı hedeflediğini söylediği yüzde 5 oranındaki zamla bu rakamın 367.66 YTL olacağının öngörüldüğünü kaydetti.

"Bu asla kabul edilebilir bir uygulama değildir. Daha başında milyonlarca emekçiyi açlığa, yoksulluğa ve köleliğe mahkum etmekten başka bir anlam taşımamaktadır" diyen Özgen, Türk-İş'in "Asgari ücretin en düşük memur maaşı seviyesine çıkarılması" talebini desteklediklerini bildirdi.

Mustafa Özgen, ayrıca kamuda çalışan binlerce geçici, taşeron ve mevsimlik işçinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş güvencelerinin sağlanması, tüm özlük haklarının verilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Bu arada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Türk-İş Genel Merkezi'ndeki toplantısı sürerken, Türk-İş Genel Merkezi önüne gelen ve kendilerini "Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu" olarak tanımlayan bir grup, hükümetin ekonomi programını ve asgari ücret uygulamasını protesto eden sloganlar attı.

Açıklamada, Türk-İş'in her yıl komisyonda önerilen artışın kabul edilemez olduğunu söylediği, ancak bunun için hiç bir şey yapmadığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber