OMÜ, fizik bölümü araştırmada Türkiye 1.'si

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, OMÜ Fizik Bölümü'nün yaptığı uluslararası yayınlarla Türkiye 1.'si olduğunu belirtti.

OMÜ Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmadı, üniversitelerin evrensel bilime katkı, eğitim ve hizmet alanlarında faaliyet gösterdiğini, her alanda OMÜ'nün başarılarıyla dikkat çektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, "Evrensel bilim üretiminde 380 uluslararası yayının altına imza attık. Fizik bölümümüz yaptığı uluslararası yayınlarla Türkiye'de 1. sıraya yükselmiştir. Bu bölümümüzde kişi başına 5.5 yayın düşmüştür" dedi.

Bernay, OMÜ'nün halkla bütünleşme çalışmaları çerçevesinde de şehir merkezinde yaptığı faaliyetlere işaret ederek, "Bu doğrultuda geçen yıl şehir polikliniğimizi hizmete açtık. Şimdi de Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'ni açıyoruz. Bu hizmetlerimizle halkımız gidiş-dönüş 35 kilometrelik mesafeye katlanmaktan kurtulmuştur. Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde en modern cihazlarla hizmet verilecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber