Araçlarıyla mahsur kaldıkları dereden yüzerek kurtuldular

Bursa'da yoğun trafikten kurtulmak için suları yükselen derenin içerisinden karşıya geçmek isteyen içinde 2'si kadın 3 kişinin bulunduğu minibüs, yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra kayalara çarparak durabildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mart 2013 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araçlarıyla mahsur kaldıkları dereden yüzerek kurtuldular

Bursa'da yoğun trafikten kurtulmak için suları yükselen derenin içerisinden karşıya geçmek isteyen içinde 2'si kadın 3 kişinin bulunduğu minibüs, yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra kayalara çarparak durabildi. Sürücü Hamza Şaşkın ile kızkardeşi Aysel Şaşkın ile akrabası Gülbeyaz İstalci, yüzerek kıyıya çıktı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan ve Dikkaldırım ile Odunluk mahallelerini ayıran Nilüfer Deresi'ndeki sular, yoğun yağmur ve Doğancı Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu yükseldi. Geçimlerini pazarcılık yaparak sağlayan Hamza Şaşkın, kız kardeşi Aysel şaşkın ve akrabaları Gülbeyaz İstalci ile birlikte dün akşama doğru evlerine dönmek için yola çıktı. İzmir Yolu'nda Karayolları ekiplerinin asfalt çalışması nedeniyle aşırı trafik yoğunluğu nedeniyle kısa yoldan evlerine ulaşmak isteyen Hamza Şaşkın, 16 NJ 243 plakalı aracıyla dereden karşıya geçmek istedi. Yolu ortaladığı esnada kaymaya başlayan minibüs yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra su içinde bulunan kayalıklara çarparak durabildi.

YÜZEREK DIŞARIYA ÇIKTILAR

Aracının içinin bir anda su ile dolması üzerine camları açıp dışarıya çıkan Hamza Şaşkın, Aysel Şaşkın ve Gülbeyaz İstalci akıntılı suda yüzerek karaya çıkmak istedi. Dereden çıkmaya çalışan 3 kişiye piknik yapanlar ip atarak yardım etti. Çevredekilerin çabasıyla 3 kişi, bitkin halde karaya çıkmayı başardı.

Araç sürücüsü Hamza Şaşkın, "Trafik yoğun olduğu için dereden karşıya geçmek istedim. Bir anda araba kaymaya başlayınca camları açıp dışarıya çıkıp yüzerek kıyıya gelmeye çalıştık" dedi.

5 BİN LİRA DEREDE GİTTİ

Vatandaşlar tarafından atılan ipe tutunup dışarıya çıkartılan Aysel Şaşkın olayın şokuyla sinir krizi geçirip gülmeye başladı. Kendisine geldiğinde, "Yarın ödememiz vardı üzerimde torbaya sarılmış halde 5 bin lira para vardı, şimdi üzerimde yok galiba su ile birlikte gitti" dedi.

Aynı bölgede 3 gün önce de yoğun trafikten kurtulmak için suları yükselen derenin içerisinden geçmek isteyen Serkan Genç, kullandığı lüks cipin motorunun su alması sonucu derenin ortasında mahsur kalmış, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu daha sonra kurtarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber