Atatürk Bulvarı'nda iki üst geçit yapılıyor

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın girişimleriyle Adıyaman’ın en önemli ana arteri olan Atatürk Bulvarı’nda iki üst geçidin yapımına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk Bulvarı'nda iki üst geçit yapılıyor

Atatürk Bulvarı'nda, yayaların rahatlıkla karşıdan karşıya geçebilmeleri ve trafik kazalarının yaşanmaması amacıyla iki adreste üst geçit yapımına başlandı. Vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan üst geçitlerin çalışmaları; Kız Meslek Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu önlerinde yapılıyor. Adıyaman için önem arz eden üst geçitlerin, kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağı belirtildi. Hiçbir masrafın ve emeğin bir tek insanın canından ve sağlığından daha değerli olmadığını belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, çalışmalarını bu zamana kadar insan odaklı yürüttüklerini, bundan sonra da bu doğrultuda olacaklarını kaydetti.

İlin tarihi ve turistik öneme haiz bir yapıda olduğunu anlatan Büyükaslan, şöyle konuştu: "Bu sebeple nüfus artışı, turizm ve şehre göç hareketliliğine, her geçen gün gelişmekte olan ve büyüme gösteren, sosyal ve ekonomik dönüşümün yaşandığı önemli bir kent haline gelmektedir. Buna paralel olarak şehrimizde motorlu araç, sürücü ve yaya sayılarında önemli sayıda artış görülmektedir. Şehrimizde trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesi amacıyla trafik alt yapısının günün ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılması zarureti ortaya çıkmıştır. İl Emniyet Müdürlüğünce trafik kaza istatistikleri incelendiğinde trafik kazalarının yüzde 46.77 oranında, kavşaklarda bu oranın yüzde 30'u da araç-yaya kazası olduğu ayrıca kazaların en çok D-360 Devlet yolu Atatürk Bulvarı'nda meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu istatistikler konunun ciddiyetini ortaya koymaktadır."

Kazaların önüne geçebilmek için daha çok gerekli önlemler almak durumunda olduklarını anlatan Büyükaslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu anlayışla Adıyaman Belediyesi olarak kentimizde yeni üst geçitlerin yapılması için girişimlerde bulunduk. Bu amaçla Elazığ'da bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne 5 Nisan 2010 tarihinde müracaatı yaptık. Talebimizi değerlendiren Bölge Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı üzerinde yayalar için iki üst geçidin yapılmasını uygun gördü. Böylece hem Kız Meslek Lisesi önünde, hem de Cumhuriyet İlköğretim Okulu önünde yapım çalışmalarına başlandı. Girişimlerimiz neticesinde yapımına başlanan bu çalışmaların sonuçlanmasıyla birlikte şehrimizde önemli bir sorunun giderileceğine inanıyorum. Hayırlı olmasını dilerken, bu konuda Karayollarına şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber