Munzur Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

Geçtiğimiz aylarda Van'ın Muradiye ilçesindeki Balaklı köyünde buzla kaplı Bendimahi Deresi'ne düşerek kaybolan 14 yaşındaki Kıyasettin Bedirhanoğlu'nun cesedini bulan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki 19 kişilik tim, 16 gün önce Munzur Çayı'ında kaybolan genci arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Munzur Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 16 gün önce Mavi Köprü civarında dengesini kaybederek Munzur Çayı'na düşen Ozan Metin'i (32) arama çalışmaları sürüyor. İlk hafta Tunceli ve Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Elazığ ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirlikleri'nden 6'şar kişiden oluşan kurbağa timi ekiplerince yürütülen çalışmaya, 11 gün önce Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki 19 kişilik tim de dahil oldu. Kaybolan gencin ailesinin acılı bekleyişi sürerken, yetkililer gencin bir an önce bulunması için jandarmayı da harekete geçirdi. 11 gün önce Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky tipi bir helikopter Munzur Çayı üzerinde arama çalışması yaptıktan sonra arama çalışmalarına katılan 19 kişilik jandarma su altı timi de Ozan Metin'in çaya düştüğünde yanında olan arkadaşlarına tatbikat yaptırdıktan sonra bot ve dalgıçlarla arama çalışmasını başlattı. Her biri en az 5 yıl deneyimli olan timler, Munzur Çayı'nı 300'er metrelik alanlara bölerek, el yordamıyla su altında arama çalışması yürütüyor. Suyun bulanık ve debisinin yüksek oluşu ise arama çalışmalarını güçleştiriyor.

Van'ın Muradiye ilçesindeki Balaklı köyünde 28 Aralık 2012'de buzla kaplı Bendimahi Deresi'ne düşerek kaybolan 14 yaşındaki Kıyasettin Bedirhanoğlu'nun cesedi, Balaklı ve Yalındüz köyleri arasındaki 3 kilometrelik alanda kalınlığı 40 santimetreyi bulan buzlar iş makineleri tarafından kırıldıktan sonra Ankara'dan gelen 15 kişilik Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi tarafından yapılan aramalar sonucu bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber