Yalova'daki ölüm olayında 1 yıldır adli tıp raporu bekleniyor

Yalova'da yaşanan bir kavga esnasında polisin biber gazlı müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Çayan Birben'in ölüm sebebi, aradan geçen 1 yıla rağmen hala netleşmedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'daki ölüm olayında 1 yıldır adli tıp raporu bekleniyor

Olay, 27 Mayıs 2012 tarihinde Yalova'da bir parkta yaşanmıştı. 2 taraf arasındaki kavgaya müdahale eden polis, tarafları ayırmak için biber gazı kullanmıştı. Polise göre kavganın taraflarından birisi astım ve panik atak hastası olan Çayan Birben (31), kavganın meydana geldiği parkın 100 metre ötesinde bulunan bir internet kafenin tuvaletine kadar koştuktan sonra burada kalbi durmuştu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi ile kalbi çalıştırılan Birben, Yalova Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alınmış ancak 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Olay sonrasında aile Çayan Birben'in ölümüne, sıkılan biber gazının neden olduğunu iddia etmişti.

Aradan neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen adli tıp Çayan Birben'in ölüm nedenine yönelik raporu açıklamadı. Bu duruma tepki gösteren Çayan Birben'in babası Ahmet Birben, "Aradan 1 yıl geçti. Ama halen ölüm sebebi açıklanmadı. Dolayısıyla da bizde elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. 1 yıldır her gün ölüyoruz. Biz oğlumuzun sıkılan biber gazı sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini söylüyoruz. Adli Tıp raporu'nun halen çıkmamasını ise olayın örtbas edilme çabası olarak yorumluyoruz" dedi.

Ailenin avukatları ise Adli Tıp'tan rapor çıkmamasının altında bir müdahalenin olup olmadığını merak ettiklerini dile getirerek, "Dosya hala Adli Tıp Kurumunda. Aradan neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen sonuç netleşmedi. Dolayısıyla da dava açılamıyor. Bu kadar uzun süre geçmesine rağmen raporun çıkmaması da aklımıza 'Bir müdahale mi var?' sorusunu getiriyor. Bize artık bir cevap verilmelidir. Buradan Çayan'ın ölümüne neden olan beyin kanamasının biber gazı tarafından tetiklendiği yönünde bir rapor çıkarsa davamızı geciktirmeden açacağız. Ancak şu anda açılacak dava bu rapora takılmış durumda" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber