Sel felaketinde belediye başkanına soruşturma izni

Samsun’da geçen yıl Temmuz ayında 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından inceleme başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve Devlet Su İşleri hakkında soruşturma başlatmak için İçişleri ile Orman ve Su işleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi. Her iki bakanlık, ilgili kurumlar için soruşturma iznini verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sel felaketinde belediye başkanına soruşturma izni

Samsun'un Canik İlçesi'nde geçen yıl 4 Temmuz'da meydana gelen aşırı yağışların ardından dere yataklarının taşması sonucu sel felaketi yaşandı. Selde, dere yatağına yapılan TOKİ binalarının zemin katında yaşayan 5 vatandaş ile sel sularına kapılan toplam 13 kişi hayatını kaybetti. Felaketin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlatarak, gönderdiği bilirkişilerle olay yerinde geniş çaplı araştırma yaptı.

Bilirkişi raporu tamamlanarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Raporun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı Büyükşehir Belediyesi, Canik İlçe Belediyesi ve Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma başlatmak için İçişleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Yapılan incelemenin ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler, iddia edildiği gibi dere yatakları üzerine beton bloklar inşa edilerek derelerin kapatılması, dere yataklarının değiştirilmesi, derelerin üzerine usulüne uygun olmayan menfezler yapılarak suyun akışının değiştirilmesi ve imara aykırı uygulamalar yapılması nedeniyle mülkiye müfettişleri tarafından yapılan ön inceleme raporuna göre Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Canik Belediye Başkanı Osman Genç hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan soruşturma izni çıktığını belirterek, "Adı geçen kamu kuruluşlarının Danıştay'a itiraz hakları var. Bu süreci bekliyoruz. Danıştay'ın kararına göre soruşturmamızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber