Üst yapıya 25 milyon TL harcandı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 yıl içinde yapılan yatırımları ve devam eden projeleri anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst yapıya 25 milyon TL harcandı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 yıl içinde yapılan yatırımları ve devam eden projeleri anlattı. Gökhan, 4 yıl içinde 122 projenin 73 tanesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Çanakkale'de 2009 yerel seçimlerinde göreve gelen Ülgür Gökhan, Akol Otel'deki basın toplantısında, “Seçim kitapçığımızdaki projelerimize ilaveten öngörmediğimiz süreç içinde ihtiyaç ve talepler doğrultusuna 27 proje daha ortaya çıktı. Toplam 122 tane projemiz var. Yeni projelerden Barbaros pazar yeri, yeni hal binası, kentsel dönüşüm projeleri ve çağrı merkezleri gibi 122 projenin 73 tanesini fiilen yaptık. Yani projelerimizin yüzde 60'ını hayata geçirdik. Yüzde 14'lük, 17 projenin yapımına başladık. Henüz başlayamadığımız yüzde 15'lik 10 projemiz var. 13 tane projeyi ise öngörmemize rağmen kanuni sebeplerden dolayı yapamadık. Bu yapılamana projelerden Hamidiye Tabyaları Kültür Bakanlığı'na devredildi. Cumhuriyet Öğrenci Evleri projesi, belediyelerin yurt yapmamasından dolayı hayata geçirilemedi. Biz seçim kitapçığımızdaki projelerin yüzde 60'ını tamamladık. Yapım aşamasında olan projelerimizin tamamlanması ile yüzde 74'lük bir orana ulaşacağız. Bu kentte her zaman yeni yatırımlar projeler ortaya çıkabilir. Bir yıl içinde masada bulunmayan yeni projeler yapılabilir” dedi.

2009-2012 yılları arasında özellikle alt ve üst yapı çalışmalarında büyük yol kat ettiklerini belirten Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi olarak alt yapı çalışmaları kapsamında ciddi yatırımlarımız var. Tabiî ki alt yapı çalışmaları sonrası üst yapı çalışmalarını da yaptık. Ama ne hikmetse bu çalışmaların son iki yılda yapıldığı söyleniyor, hayır, hiçbir zaman alt yapı çalışmaları bitmeden üst yapı çalışmalarına başlanamaz. Alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında 88 bin 853 metrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu sistemi döşedik. 290 ton beton, 390 ton sati kaplama ve 146 bin ton asfalt kullandık. Çanakkale Belediyesi olarak sadece üst yapı için 25 milyon 893 bin TL harcadık” dedi.

Gökhan, “Biz Belediye olarak Çanakkale halkının kaynaklarını kullanıyoruz. Belediye olarak son 4 yılda hem bu yatırımları yaptık. Hem de mal varlığımızı eksiltmek yerine aksine yükselttik. Çanakkale halkının huzuru ve güveni bizim için çok önemlidir. Son günlerde efendim niye Belediye Başkanı nevruz kutlamalarına gitti. Neden hükümet konağı önünde davaya giren gençlerin basın açıklamasına gitti gibi konuşmalar yapılıyor. Ben bu şehrin belediye başkanıyım. Yasal olan her yerde desteğe hazırım. Ben sadece belediye personelini yönetiyorum. Ben Çanakkale halkının yönetmiyor, temsil ediyorum” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Nisan 2009 yılında aldığı mazbatasının 4'ncü yılı ile 63 yaşını pasta keserek kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber