Bakanlıktan korsana 'e-Darbe' dönemi başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı korsanla ''e-Darbe'' dönemi başlattı. Fikri ve sınai mülkiyet haklarının gümrüklerde korunması amacıyla elektronik ortamda başvuru imkanı sunan e-Başvuru dönemini başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıktan korsana 'e-Darbe' dönemi başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gümrüklerde yasal olmayan eşya ticaretini engelleme yönünde çaba sarf ettiklerini belirtti.

Fikri ve sınai mülkiyet haklarının gümrüklerde daha etkin bir şekilde korunmasını sağlamak ve bu süreci sadeleştirip, kolaylaştırmak amacıyla elektronik başvuru yapma imkanı sunduklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımızın daha kolay, hızlı ve doğru bir şekilde başvuru yapabilmeleri için internet sitemizin ilgili bölümüne, başvuru ile ilgili detayları bulabilecekleri bir de başvuru rehberi koyduk. Başvurular bize ulaştıktan sonra yine elektronik ortamda yanıt verilecek. Böylece şikayetleri daha hızlı işleme almak, hem kağıt israfını hem de bürokrasiyi azaltmayı hedefledik.''

Önümüzdeki günlerde 7. Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Forumu Global Kongresi'nin gerçekleştirilmesini planladıklarını da hatırlatan Bakan Yazıcı, bu çerçevede uluslararası platformda yürüttükleri faaliyetleri sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Fikri ve sınai hakların ihlali ile ilgili, gümrük idaresinin harekete geçmesine yönelik yapılan başvurular bugünden itibaren, Bakanlığın internet sayfasında ''www.gtb.gov.tr'' E-İşlemler/Uygulamalar başlığı altında yer alan ''Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Programı'' yoluyla elektronik olarak yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber