Amasyalılar emniyet kemerine alıştı

Amasya'da uygulanan 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi ile emniyet kemeri kullanımı yüzde 55'e yükseldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasyalılar emniyet kemerine alıştı

Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, ilde 3 aydır uygulanan 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi ile emniyet kemeri kullanım ortalamasının yüzde 8'lerden yüzde 55'e yükseldiğini açıkladı.

Trafik kazalarındaki can kayıplarını ve yaralanmaları en az seviyeye indirebilmek için kararlı olarak çalıştıklarını anlatan Bayazıt, görevlilerin yol güzergahındaki araçları çevirip emniyet kemeri kullanımını önermelerinin yanı sıra, okullarda ve kamu kurumlarında bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini söyledi.

Projenin başlangıcında yapılan ilk ölçümlerde şehirde emniyet kemeri kullanım oranının ortalama yüzde 8,8 iken, bilgilendirme çalışmalarıyla oranın yüzde 47 ve son olarak yüzde 55'e yükseldiğini vurgulayan Bayazıt, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emniyet kemeri kullanma oranının bayanlarda yüzde 62,7, erkeklerde yüzde 54,6 ve genel kullanım oranı ise yüzde 55 olduğu tespit edildi. Vatandaşlarımız alışmaya başladı. Olumlu görüşler alıyoruz. Gelecek haftada yeni bir ölçüm yapacağız. Ayrıca okullarda çalışmalar var. Çocuklardan hamle bekliyoruz. Bilgilendiriyoruz, Yansımasını göreceğiz. Herkes kendi ailesinden sorumlu olacak" dedi.

Radar kontrollerinin 8 saatten, 24 saate yükseldiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Bayazıt, "Yıl sonuna kadar bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğiz. Emniyet kemeri kullanım oranını yüzde 90'ların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Herkes takacak. 1 Ocak 2014'den itibaren emniyet kemeri takmayan araç sürücülerine ceza kesilecek" diye konuştu.

Emniyet kemerinin ölümlerin engellenmesinde yüzde 45 oranında etkili olduğunun bilimsel çalışmalarla kanıtlandığını anımsatan Bayazıt, "Kazalarda ölümlerin büyük çoğunluğu travmadan dolayı oluyor. Hava yastığı açılsa bile camdan fırlamanızı engeller. Ancak savrulma nasıl önleyecek. Emniyet kemeri kullanmak istemeyenlerin tamamen cehaletten kaynaklanan tavırları var. Bilimsellikten uzaklar. Gerçekten bilseler ilk işleri emniyet kemeri kullanmak olur. Hayatta ikinci tecrübe yaşama şansı bulamayabilirsiniz. Tecrübeli sürücü, emniyet kemerini takar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber