BES'ten bütçe eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, Kasım ayında 2013 yılı bütçe takvimine karşı 'emeğimize onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz' talebiyle başlattığı eylemlerine devam etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BES'ten bütçe eylemi

Eski Sümerbank önünde bir araya gelen BES üyeleri, kitlesel bir açıklama yaptı. 'Yargı emekçileri ulaşım hakkından vazgeçmeyecek', 'İş güvencemizden asla vazgeçmeyeceğiz', 'Fazla mesailer maaşlarımıza eklensin', 'savaş değil emekçiye bütçe', 'ek ödemeler emekli maaşına dahil edilsin' pankartlarının açıldığı açıklamada, 'Yargıda adalet istiyoruz', 'Devlet güdümlü sendikaya hayır', 'Zafer direnen emekçilerin olacak', 'Kurtuluş yok, tek başına ya hep ya hiç birimiz' sloganları atıldı.

BES İzmir Şubesi Başkanı Ramis Sağlam, siyasi iktidarı uyardıklarını ifade ederek, "Taleplerimize kulaklarınızı tıkamayın, büro emekçilerinin mücadelesinin karşısında duramayacaksınız. Yandaş sendikalarınızı artık yargı emekçileri de daha iyi tanıdı. İlgili sendikadan kitlesel istifaların artarak devam ettiği bir süreçte büro emekçilerinin onurlu sesi BES yine alanlarda, bundan sonra da alanlarda olmaya devam edecek" dedi.

Sağlam, yargı emekçilerinin boş laf değil sorunlara çözüm istediklerini bildirdi. Açıklamanın ardından grup doldurdukları talep dilekçilerini PTT'den toplu şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e kargo olarak gönderdi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber