Babacan, 'Kamu Alımları' tarama çalışmaları hakkında bilgi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babacan: Sendikalar müzakere sürecinin içinde olacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, sivil toplum kuruluşlarının, bundan sonraki aşamalarda da AB ile müzakere sürecinin içinde mutlaka bulunacaklarını söyledi.

Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nda, AB'ye katılım süreci çalışmaları kapsamında, "Kamu Alımları" ile "Rekabet Politikaları" fasıllarının tarama çalışmaları hakkındaki teknik düzeyde bilgilendirme ve değerlendirme toplantısının açılış konuşmasında, 19 Kasım'da yapılan ilk bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında konuşulan konuların, görüşlerin takip edildiğini kaydetti.

Müzakere sürecinin uzun bir süreç olduğunun altını çizen Babacan, "Bizler bu sürecin henüz başındayız, henüz hiçbir fasılda fiili müzakereler başlamadı. Sivil toplum kuruluşları bundan sonraki aşamalarda da mutlaka sürecin içinde bulunacaklardır" diye konuştu.

Henüz fiili müzakerelerin başlamadığını, sadece karşılıklı olarak eksiklikler ve uyum sağlanan konuların AB ile ele alındığını belirten Babacan, sivil toplum kuruluşlarının, geç kaldıkları kaygısına kapılmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Hiç kimse bir şey kaçırmıyor" dedi.

"Sosyal Politikalar ve İstihdam" faslında, sendikaların mutlaka bu sürecin içinde olacağını vurgulayan Babacan, Türkiye'nin "Müzakere Pozisyon Belgesi"nin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hazırlanacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber