Dar gelirli aileler yönetici mağduru oldu

Afyonkarahisar'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dar gelirli aileler için yapılan sitede yaşayan 32 aile, apartman yöneticisinin aidatları kendi zimmetine geçirerek doğalgaz ücretlerini ödememesinden dolayı bir aydır mağdur olduklarını iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dar gelirli aileler yönetici mağduru oldu

Evlerinde doğalgaz kesik olduğu için son bir ayı katalitik ve elektrikli sobalarla geçiren yönetici mağduru aileler, yöneticinin cezaevinden çıkmasını bekliyor.

Afyonkarahisar SYDV tarafından Sahipata Mahallesi'nde dar gelirliler için yaptırılan ve bir çoğunda özürlülerin oturduğu 3 blok halindeki sitede yaşayan yaklaşık 200 kişi, evlerde doğalgazın kesik olması nedeniyle mağdur olduğunu bildirdi.

YÖNETİCİ FATURALARI ÖDEMEMİŞ

Site sakinlerinden Adnan Tosun, apartmanın doğalgaz sayacının, doğalgaz şirketi tarafından sökülüp götürüldüğünü, yöneticinin kendilerinden habersiz iki kez mühürlenen sayacın mührünü kopararak tekrar aktif hale getirdiğini iddia etti. Merkezi ısınma sistemi ile 3 blokta bulunan 32 konutlu sitede doğalgaz kesik olduğu için kalorifer kazanının da çalışmadığını dile getiren Tosun, şöyle konuştu: "Doğalgaz faturalar ödenmediği için şu anda kesik durumda. Yönetici 4 aylık faturayı ödememiş. Elektrikli sobalarla ısınmaya çalışıyoruz. Gelecek elektrik faturasını da nasıl ödeyeceğiz şimdi de onu düşünüyoruz. Doğalgaz şirketine 13 milyar borcumuz var. Şirket ile görüştük durumu ilettik, onlar ise paranın ödenmesi gerektiğini, aksi takdirde doğalgazın açılmayacağını söylediler. Yöneticimiz ise şimdi cezaevinde."

EVDE BATTANİYE VE MONTLARLA OTURUYORUZ

Bir başka apartman sakini görme özürlü Mustafa Akkuş ise, doğalgaz kesik olduğu için bir aydan bu yana ısınmak için elektrikli soba kullandığını ve aylık 300 TL fatura geldiğini söyledi. Akkuş, "Biz parayı verdik, yönetici ödemedi. 32 konutta çoluk, çocuk mağdur olduk" diye yakındı.

Apartman sakini kadınlar ise özellikle çocukların evlerde battaniyeye sarılarak ve montları ile oturduklarını söyledi.

YÖNETİCİ SAYACIN MÜHRÜNÜ SÖKMÜŞ

Site Yönetici Yardımcısı Mehmet Çelebi ise, yönetici B.B.'nin makbuz karşılığında aidatları aldığını, ancak doğalgaz faturalarını ödemediğini söyledi. Yöneticinin, mühürlü olan doğalgaz sayacının mührünü apartman sakinleri görmeden kopardığını ve bu yüzden sayacın ekipler tarafından sökülüp götürüldüğünü kaydeden Çelebi, "Bir çok konutta özürlüler var. Yiyecek ekmeği olmayanlar bile var. Bunlar zaten mağdur. Doğalgaz yüzünden bir kez daha mağdur oldular" diye konuştu.

Site sakinleri, cezaevinde olan apartman yöneticisi B.B.'nin dört ay sonra cezaevinden çıkacağını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber