Öğretmen eşler aynı anda nakil talebinde bulunabilmeli

Haber Giriş : 19 Aralık 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YANLIŞLIKLARDAN NE ZAMAN VAZGEÇİLECEK ?

Karı-Koca eğitim çalışanından biri tayin isteyemediği için sadece biri tayin istiyor, tayini gerçekleşiyor, yeni görev yerinde göreve başlıyor, göreve başlama yazısını alıp eşine veriyor. Eşi de o yazıyı ilgi tutarak eş durumundan tayin istiyor. Ancak, sıkıntı o zaman başlıyor. Eşlerden biri şehrin bir tarafında diğeri öbür tarafında. Çünkü ilk atanan eşin bulunduğu istikamette yer kalmamış.

Peki çözüm nedir?

Çözüm:

1- Eşlerden birinin tayin isteme hakkı varsa her ikisi de aynı anda tayin talebinde bulunabilmeli. Her ikisinin de tayini aynı anda gerçekleşeceğinden Milli Eğitim Müdürlüğü eş durumunu göz önünde bulunduracaktır.

2- Becayiş sistemi tekrar getirilmeli. Eğer becayiş sistemi tekrar getirilirse bunun bir avantajı daha olacaktır: Kurumu ile evi arasında kilometrelerce mesafe olan çalışanın yolda harcadığı zaman ve mali boyut (dolmuş ve yemek masrafı), işini olumsuz etkileyeceğinden verim düşecektir. Bu yolla bu tür engeller ortadan kalkacağı için verimin artacağı gibi, çalışanın elinden bahanesi de alınmış olacaktır.

Maksat, eğitimin kalitesini artırmak olduğundan Milli Eğitim Bakanlığımızın bu konuya eğileceği kanaatindeyim.

Haber Gönder yoluyla yazan: mgokhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber