Nikah memuruna rüşvet davası

Haber Giriş : 18 Aralık 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Seyhan İlçe Belediyesi Nikah Memuru 47 yaşındaki İlyas Çakmak hakkında, 100 milyon lira rüşvet aldığı iddiasıyla, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Evlenmek için 29 Kasım'da Seyhan Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvuran 36 yaşındaki Çağatay Akyol, Çakmak'ın kendisinden masraf dışında 100 YTL rüşvet istediği iddiasıyla belediyeye şikayette bulundu.

Seyhan Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk durumu polise bildirdi. Akyol, seri numaraları alınmış 10 adet 10 YTL'lik banknot olmak üzere toplam 100 YTL'yi nikah memuruna teslim etti. Akyol'un nikah dairesinden çıkmasının hemen ardından içeri giren polis, Çakmak'ı yakalayarak gözaltına aldı, verilen para da masasındaki çekmecede çıktı. Akyol tutuklandı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Çakmak, 25 yıldır devlet memuru olduğunu belirterek şu savunmayı yaptı:

?Günde 40 -50 çift nikah için bana başvurur. Şikayetçi dış nikah için 100 YTL'yi makbuz karşılığı ödemiş. Makbuzu bana getirdi. Ben evrakla uğraşıyordum. Kendisi dışarı çıkarken çekmeceye 100 YTL'yi bahşiş olarak koymuş olabilir. Ben kendisinden resmi ücret dışında herhangi bir para istemedim. Çekmecede bulunan paralardan haberim yoktur. Bu bana kurulmuş bir komplodur.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber