Kirli hakime uyuşturucu kuryeliğide yaptırmışlar

Mustafa Hastürk’ü öldürmek ve bir işkadınını kaçırtmakla suçlanan Yargıtay Hâkimi Serhat T., “Sen hâkimsin, sana kimse dokunamaz” sözleriyle kendisine uyuşturucu kuryeliği bile yaptıran bir çetenin ‘kurbanı’ olduğunu, mahrem görüntülerini kaydeden çetenin şantaj yaptığını ileri sürdü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kirli hakime uyuşturucu kuryeliğide yaptırmışlar

OTOMOBİL içinde kafasına ve göğsüne isabet eden iki kurşunla öldürülen bankacı Mustafa Hastürk'ün katil şüphelisi ve fidye için işkadını kaçırttığı ileri sürülen Yargıtay 15'inci Daire Tetkik Hâkimi Serhat T. (32), ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Serhat T. ile birlikte, üç ilde yapılan operasyonlarla gözaltına alınan sekiz kişilik çetenin, hâkime şantaj yaptığı öne sürülüyor. Çete lideri olduğu ileri sürülen Abdullah F.'nin, işkadınını kaçırma olayı dahil olmak üzere, birçok olayda Serhat T.'yi tehdit ederek kullandığı belirtildi. Eğlence mekanlarına uyuşturucu sattıkları da öğrenilen çetenin Serhat T.'ye “Sen hâkimsin, kimse sana dokunamaz” diyerek uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı da ileri sürüldü.

UYUŞTURUCUYA ALIŞTIRDILAR

Serhat T., polise verdiği ifadede, şunları söyledi: “Gece hayatına takılmaya başladıktan sonra bunlarla tanıştım. Pavyon ve gazinolara gidip gelmeye başladım. Her gece 4-5 bin lira hesap ödüyordum. Beni uyuşturucuya da alıştırdılar, buradaki kadınlarla da ilişkim oldu. Bir süre sonra borç batağına saplandım. Ellerinde uyuşturucu alırken ve kadınlarla çekilmiş görüntülerim olduğunu söyleyip beni tehdit ettiler. Ne istedilerse yapmaya başladım. Borç batağından kurtulmak için kuzenimden kredi istedim, işkadınının kaçırılmasına da bunun için gözyumdum.”

DAVA DOSYALARI İNCELENİYOR

Serhat T.'nin Yargıtay'da baktığı bazı davalar da mercek altına alındı. Serhat T., polise, “Dava dosyaları için para aldım. Ancak sadece para almakla kaldım. Dosyalara hukuk dışı bir müdahalem olmadı” dedi. Serhat T.'nin bankalara ve piyasaya yaklaşık 1.5 milyon lira borcu olduğu da ileri sürüldü.

Serhat T.'nin cinayet sonrası kaçtığı İzmir'de, babasına ait kredi kartını kullandığı, kredi kartıyla cep telefonu almak isterken, izine ulaşıldığı anlaşıldı. Serhat T.'nin emekli babasına ait evi de sattığı ve babasının adına kredi de çektiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber