Afyonkarahisar'ın YGS'deki başarısızlığı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaretinde konuşan Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) Genel Başkanı Veli Demir, Afyonkarahisar'ın YGS sıralamasında 52. sırada yer almasının üzücü olduğunu kaydederek, "Afyon'un bu derece kötü olmasında suçlu ne öğrenci, ne de velilerdir" dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'ın YGS'deki başarısızlığı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaretinde konuşan Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) Genel Başkanı Veli Demir, Afyonkarahisar'ın YGS sıralamasında 52. sırada yer almasının üzücü olduğunu kaydederek, "Afyon'un bu derece kötü olmasında suçlu ne öğrenci, ne de velilerdir" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, beraberinde, Eğitim İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Ümit Kılçar ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Cavit Göktepe ile birlikte Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Afyonkarahisar'ın YGS'de 52. sırada yer almasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirterek, bölge illerinin ilk 10 içinde yer almasına rağmen Afyonkarahisar'ın bu başarıyı yakalayamamasının düşündürücü olduğunu ifade etti. Denizli, Isparta, Eskişehir, Burdur, Uşak, Konya, Kütahya ve Ankara gibi bölge illerinin ilk sıralarda yer almasına rağmen Afyonkarahisar'ın 52. sırada yer almasının endişe verici olduğunu kaydeden Demir şöyle konuştu:

"Afyon'un bu derece kötü olmasında suçlu ne öğrenci ne de velilerdir. Afyonlu öğrencinin Uşaklı öğrenciye göre algılama farkı yoktur. Başka ülkelerde olsa sorumlular üzerine düşen vazifeyi yapardı. Ancak Afyonkarahisar'da sorumlular son sırada olmadığı için kendilerini sanırım mutlu hissediyorlar."

Ziyarette, Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demiri, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı göndererek tüm öğrencilerin Çanakkale ve Afyonkarahisar'ı görmeleri gerektiğini söylediklerini de kaydetti.

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mejnun Sancak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensupları olarak YGS sıralamasında Afyonkarahisar'ın 52. sırada yer almasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber