Gürüz'ün görev süresi bugün sona erdi.

Haber Giriş : 05 Aralık 2003 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürüz'ün görev süresi bugün sona erdi.

YENİDEN ATANMAZSA EVDE OTURACAKMIŞ... YÖK Başkanı Gürüz'ün görev süresi bugün sona eriyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nı 8 yıldır yürüten Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün görev süresi bugün sona eriyor.

Prof. Dr. Gürüz, Cumhurbaşkanı kontenjanından YÖK Başkanlığı'na ilk kez 1995 yılında ODTÜ'de öğretim üyesiyken atanmıştı. Prof. Dr. Gürüz, 5 Aralık 1999 yılında aynı göreve ikinci kez getirilmişti.

Prof. Dr. Gürüz, Cumhurbaşkanı kontenjanından YÖK üyeliğine seçildiği için Prof. Dr. Gürüz'ün yerine üyeliğe getirilecek kişi de doğrudan Cumhurbaşkanı'nca atanacak.

"Bugüne kadar söyleyeceğim herşeyi söyledim" diyen Prof. Gürüz "Yeniden bu göreve atanmaması halinde bundan sonraki planlarının ne olduğu" sorusuna "Evde oturacağım" yanıtını verdi.

Yükseköğretim Kanunu'na göre, YÖK Genel Kurulu; Cumhurbaşkanı'nca, rektörlük ve öğretim üyeliğinde başarılı hizmet yapmış profesörlere öncelik vermek suretiyle seçilen 7, Bakanlar Kurulu'nca üst düzeydeki devlet görevlileri veya emeklileri arasından seçilen 7, Genelkurmay Başkanlığı'nca seçilen 1 ve Üniversitelerarası Kurul'ca, kurul üyesi olmayan profesör öğretim üyelerinden seçilen 7 olmak üzere toplam 22 kişiden oluşuyor.

Bakanlar Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı ve Üniversitelerarası Kurul'ca seçilen adayların üyeliği, Cumhurbaşkanı'nın onayıyla kesinleşiyor. Cumhurbaşkanı, genel kurul üyeleri arasından 4 yıl süreyle bir başkan seçiyor.

Prof. Dr. Gürüz, ögle saatlerinde geldigi YÖK'te bir süre ziyaretçilerini kabul ettikten sonra, bazi YÖK üyeleri ile biraraya gelerek sohbet etti.

YÖK'ten saat 16.00 siralarinda bir televizyon programina katilmak üzere ayrilirken, özel kalem müdürü tarafindan arabasina kadar ugurlanan Prof. Dr. Gürüz, burada gazetecilerin sorularini, "Hiçbir sey söylemeyecegim" diyerek yanitsiz birakti.


haber.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber