Türkiye'nin ilk internet dizisini yapan üniversiteli gençlerden ikinci dizi

Türkiye’nin drama dalında ilk internet dizisini hayata geçiren Eskişehir’de okuyan bir grup öğrenci, gerilim dalındaki ikinci dizileri ‘Artı Eksi’yi izleyiciyle buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin ilk internet dizisini yapan üniversiteli gençlerden ikinci dizi

Türkiye'nin drama dalında ilk internet dizisini hayata geçiren Eskişehir'de okuyan bir grup öğrenci, gerilim dalındaki ikinci dizileri 'Artı Eksi'yi izleyiciyle buluşturdu.

Üç yıl önce Amerika ve Avrupa'daki internetteki dizi sektöründen esinlenen bir grup üniversite öğrencisi, Türkiye'nin internetteki ilk drama dizisi olan 'Siyah Beyaz Gri'yi hayata geçirmişti. Bu diziyle birlikte halk tarafından büyük beğeni kazanan gençler, geçtiğimiz ay gerilim dalındaki ikinci dizileri 'Artı Eksi'yi izleyiciyle buluşturdu. Bir internet sitesi üzerinden haftalık olarak yayınlanan dizide 12 kişilik bir ekiple çalışıldığı bildirildi.

'Siyah Beyaz Gri' ve 'Artı Eksi'nin Yönetmeni Gökhan Altuntaş, yeni dizilerinin de izleyici tarafından beğeniyle izlendiğini belirterek, yaz aylarında kısa film çekmek ve 3. dizilerini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

'Artı Eksi' dizisi hakkında bilgi veren Altuntaş, “Siyah Beyaz Gri'yi çekerken yönetmen arkadaşım Derya ile birlikte daha özgün bir senaryomuz olduğuna karar verdik ve kendi kendimize dedik ki, 'İkinci bir dizi çekelim mi, böyle bir riske girelim mi?' Daha sonra da 'Mynet'de ikinci bir diziyi gerilim tadında olan 'Artı Eksi'yi yapmaya karar verdik. Çok ilginçtir ki bunun çalışmaları 2-3 ay sürdü. 'Siyah Beyaz Gri'yi 19 Mart 2011'de yayınladık. 'Artı Eksi'nin ilk bölümünü de 18 Mart 2013'te yayınladık. Böyle bir altyapı çalışmalarımız vardı. 'Artı Eksi' biraz daha gerilim tadında, özgün bir senaryosu var ve farklı bir konuya sahip” dedi.

GENÇLERDEN KISA FİLM VE 3. DİZİ GELİYOR

İleriki aylarda kısa film ve 3. dizi projelerinin olduğunu da ifade eden Altuntaş, “Bütün yaza damgasını vuracak yeni bir gençlik projesi üzerinde çalışıyoruz. Ama bizim asıl hedefimiz internette devam etmek ve Türkiye'de yeni bir sektörü ortaya çıkartmak. İnternet bizim için daha ideal geliyor. Çünkü bizim için internet, televizyona oranla bakarsanız daha özgün ve daha rahat geliyor. Yani internette para kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Altuntaş, projelerinde yabancı gençlik dizisi 'One Tree Hill'i örnek aldıklarını ve bu işe gireceklerin özellikle altyapılarını düzgün kurmaları gerektiğini de kaydetti.

“SİYAH BEYAZ GRİ'NİN SEZON FİNALİNİ HAZİRAN SONUNDA, ARTI EKSİ'NİN İSE MAYIS SONUNDA YAPACAĞIZ”

'Siyah Beyaz Gri'nin sezon finalini haziran sonunda, 'Artı Eksi'nin sezon finalini ise mayıs sonunda yapacaklarını aktaran Altuntaş, şöyle konuştu:

“Siyah Beyaz Gri'nin çok değişik bir sezon finali var. İlk dizinin sezon finalini 41. bölümde, '41 kere maşallah' tadında vereceğiz. Hem final gibi hem de gelecek sezon devam edecekmiş gibi bir final yapacağız. Haziran sonunda yapacağımız sezon finalini herkesin izlemesini tavsiye ediyorum. 'Artı Eksi'nin ise sezon finalini anlaşma gereği 8. bölümde yani Mayıs ayının sonunda yapacağız. Ama 'Mynet' ile anlaşma nasıl olacak tam olarak bilemiyorum ilerleyen günlerde net bir karar verilecek. Her iki dizide şuan için önümüzdeki sezon devam edecekmiş gibi duruyor.”

'SİYAH BEYAZ GRİ'NİN YILDIZI TUĞÇE ERKAN 'ARTI EKSİ' İZLEYİCİSİYLE BULUŞUYOR

Türkiye'nin drama dalında ilk internet dizisi 'Siyah Beyaz Gri'de 'Güneş' karakterinde rol alarak izleyici tarafından büyük beğeni toplayan, ulusal kanallarda yayınlanan birçok diziden teklif alan ve geleceğin film yıldızı olarak gösterilen Tuğçe Erkan'ın geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan 'Artı Eksi' dizisinde de rol alacağı öğrenildi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Erkan, “Artı Eksi dizisine büyük ihtimalle 5. bölümde geçeceğim. Orada farklı bir rol var. Bu sefer kötü karakteri oynayacağım. Bakalım nasıl olacak” şeklinde konuştu.

“ARTI EKSİ DİZİSİNİ İZLEYİCİ SEVDİ”

'Artı Eksi' dizisinin başrol oyuncularından Hakan Metin ise, aynı ekiple daha önce birlikte olduğunu ve yeni projede yer alacağını duyduğunda mutlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“İyi ve değişik bir proje oldu ve bu dizide rol aldığım için çok mutluyum. Ben geçmişten beri her zaman dizi sektöründe rol almak istiyordum. Yeni projenin de oyunculuğumu geliştirmem konusunda katkı sağladığını düşünüyorum. Ayrıca ekiple birlikte prodüksiyon açma hayalimiz var. İnşallah ilerleyen zamanlarda da bu hayalimizi gerçekleştiririz. Yaptığımız iki proje hususunda da halktan olumlu tepkiler alıyoruz ama halk 'Artı Eksi'yi daha çok sevdi.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber