Ekmek israfına son kampanyasına destek

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlattığı "Ekmek israfına son" kampanyasına Gölbaşı Belediyesi'nden destek geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek israfına son kampanyasına destek

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlattığı "Ekmek israfına son" kampanyasına Gölbaşı Belediyesi'nden destek geldi.

Ekmek israfının önlenmesinin toplumsal duyarlılığın ve sosyal sorumluluğun gereği olduğunu ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, "Tüm insanlığın temel besin ihtiyacı ve sofraların baş tacı olan ekmeğin israf edilmesi üzüntü vericidir. İnsanoğlunun en fazla tükettiği gıda ürünlerinin başında şüphesiz ekmek gelmektedir. Alın terini, emeği, paylaşmayı ve bereketi ifade eden ekmeğe saygı gösterdiğimiz gibi, onun israf edilmesinin üzüntüsünü de hepimiz hissederiz. Çünkü bizim ecdadımız, zengin de olsa, fakir de olsa ekmeğe bir gıda maddesi olarak değil, bir nimet olarak bakmış ve ona her türlü saygıyı göstermiştir. Bu bağlamda ekmek israfının önlenmesi için başlatılan kampanyayı oldukça anlamlı buluyorum bu amaçla ilçemizin ilçe oluşunun 55.yılında böyle kutsal bir kampanyayı bizde ilçemizde başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yaptırılan "Türkiye'de Ekmek İsrafı Araştırması" sonuçlarına göre Her gün üretilen 101 milyon adet ekmeğin 6 milyonu israf edildiğini ifade eden Özdemir, "Yılda 2,1 milyar adedi bulan israfın parasal karşılığı 1,5 milyar TL'ye ulaşmaktadır. İsraf edilen 1,5 milyar TL. ile 500 okul veya 80 hastane yapılabilmektedir. Bu bağlamda ilçemizde de ekmek israfını önlemeye yönelik olarak ilçemizin ilçe oluşunun 55.yılında böyle kutsal bir kampanyayı bizde ilçemizde başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber