Hülle profesöre 'etik' ödülü

'Jet profesörler' arasında ismi geçen ve nöbetçi doktorlara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında şikâyet bulunan Nurullah Zengin'e 'etik' ödülü verildi. Türk Tabipler Birliği ise tepkili

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplumsal Etik Derneği'nin 2012 Meslekte Etik Davranışı Teşvik Ödülleri geçen hafta sahiplerini buldu. Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı İoanna Kuçuradi, Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük gibi isimler ödüle layık görüldü. Ancak 'etik' ödülü alan en şaşırtıcı isim, Numune Hastanesi Başhekimi Nurullah Zengin oldu. AKŞAM'ın duyurduğu, üniversitede görev yapmadan 'profesör' unvanı alan doktorlar arasında yer alan Zengin hakkında, doktorlara hakaret ettiği gerekçesiyle bir şikâyet de bulunuyor.

'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'

ÖDÜLE tepki ise Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) geldi. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, AKŞAM'a konuştu: "Zengin, jet profesörler kervanına katılan hekimlerimizdendir. En az iki yıl çalışmadan YÖK yasası gereği profesör unvanını kullanmaması gerekirken bu unvanı kullanmayı sürdürmektedir. Zengin ayrıca, 29 Ekim 2012'deki kitlesel eylem sonrası yöneticiliğini yaptığı Ankara Numune Hastanesi acil servis doktorlarına küfür etmesiyle gündeme gelmiştir. Derneğin nasıl böyle bir karara vardığını anlayamıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber