Gelinlikle sınava girdi

Gelin ve damat sınavdan sonra el ele nikah salonunun yolunu tuttu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelinlikle sınava girdi

MUĞLA'da, dünya evine girecek olan 20 yaşındaki Yasemin Balık, Özel Güvenlik Sınavı'nın düğünüyle aynı güne denk gelmesi üzerine, gelinliğiyle sınava girdi. Damat 23 yaşındaki Savaş Özdemir ise kapıda gelini bekledi. Gelin ve damat sınavdan sonra el ele nikah salonunun yolunu tuttu.

Bodrum Milas Havalimanı'nda çalışan 20 yaşındaki Yasemin Balık ve 23 yaşındaki Savaş Özdemir çifti evlenme kararı aldı. Çiftin davetiyeleri hazırlandı ve düğün tarihi belirlendi. Global Özel Güvenlik Okulu'nda eğitim alan Yasemin Balık, merkezi sistemde yapılacak olan Özel Güvenlik Sınavı'na başvurdu. Sınav tarihi 7 Nisan 2013 olarak açıklanınca ikili büyük bir şok yaşadı. Çiftin düğün tarihiyle Yasemin Balık'ın gireceği sınavın tarihi aynı güne denk geldi. Çift davetiyeler dağıtıldığı için düğünü iptal edemedi. Bunun üzerine Yasemin Balık gelinliğiyle sınava girme kararı aldı.

Hayatının en mutlu günlerinden birini yaşayan Yasemin Balık, Muğla Merkez Turgutreis Anadolu Lisesi'nde bugün saat 10.00'da başlayan Özel Güvenlik Sınavı'na gelinliğiyle geldi. Damat Savaş Özdeş de gelini yalnız bırakmadı.

ŞAŞKINLIKLA İZLEDİLER

Sınav giriş noktasında kadın polis tarafından üst aramasından geçen Yasemin Balık, çevredekilerin şaşkın bakışları altında koşarak sınavın yapılacağı sınıfa gitti. Damat Savaş Özdemir de gelini yalnız bırakmadı. Gelin arabasıyla sınavın yapılacağı okulun bahçesine gelen Özdemir damatlığıyla bekledi.

GÜZEL BİR TESADÜF

Sınav sonucunda heyecanlı olduğu görülen gelin Yasemin Balık çok güzel bir tesadüf yaşadığını belirtti. Gelin Yasemin Balık, "Çok heyecanlandım. Sınavım güzel geçti. Tamamen tesadüf oldu. Düğün tarihimizle sınav tarihi aynı güne denk geldi. Tarihleri değiştirme şansımız olmadı. Bizim için hem güzel bir anı oldu. Beni gelinlikle görenler şaşırdı. Bu sınavla güvenlik sertifikamı alıp mesleğimi daha iyi yapacağım" dedi.

Damat Savaş Özdemir de büyük bir şaşkınlık yaşadığını, aynı zamanda büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Düğün telaşından sınava iyi hazırlanamadığını belirten gelin Yasemin Balık, tabanca atışları sonucunda iyi bir derece elde ederek geçer not olan 60 puanla özel güvenlik belgesini alacağını umduğunu kaydetti.

Sınava gelinlikle giren kursiyerleri Yasemin Balık'ı yalnız bırakmayan Global Özel güvenlik Okulu Müdürü Muammer Özdemir, genç çifte ömür boyu mutluluk diledi. Gelin ve damat, sınavın bitiminin ardından gelin arabasına binerek alkışlar ve kornalar eşliğinde okulun bahçesinden ayrılıp, düğünün yapılacağı Yatağan'ın Bencik Köyü'ne gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber