Ulaşıma kar suyu engeli

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında eriyen kar, karayolunu ulaşıma kapattı. Hastayı kurtarmaya giden ambulans bir süre sulardan dolayı yolda mahsur kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulaşıma kar suyu engeli

PKK'lı teröristler tarafından 2 Eylül 2012 tarihinde patlayıcı kullanılarak tahrip edilen Beytüşşebap-Şırnak karayolunun 4'üncü kilometresindeki köprünün yanına yapılan geçici köprü kar sularının erimesi ile ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinde eriyen kar suları nedeniyle yükselen su köprünün yeniden ulaşıma kapanmasına neden oldu. İlçe merkezine bağlı Ayvalık köyünde ikamet eden tansiyon hastası olan 65 yaşındaki Kofi Akkuş isimli kadın rahatsızlanınca köylüler tarafından özel bir araçla ilçe merkezine getirilirken araç kar sularıyla kaplı yolda kaldı. Beytüşşebap Devlet Hastanesi'nden giden ambulans, yükselen sulardan dolayı hastayı alamayınca, hasta sedye ile ambulansa taşındı. Hastayı alan ambulans sulardan dolayı bir süre mahsur kaldıktan sonra bölgeden kurtarılarak Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne gitti.

Karayolları Şefi Enver Uce, yeni yapılan köprünün bitmesine birkaç gün kaldığını, çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve bu hafta içinde yeni köprünün hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber