Anadolu Yıldızı Tatbikatı, 16-19 Nisan'da

Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı, 16-19 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Yıldızı Tatbikatı, 16-19 Nisan'da

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama kurtarma unsurlarıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinin (AAKKM) katılımıyla yapılacak tatbikat, Türk arama kurtarma bölgesi içinde olmak üzere Ege Denizi'nin uluslararası suları ile hava sahasında ve Dumanlı Dağı'nda düzenlenecek.

Basına ve yabancı gözlemcilere açık tatbikatta, Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetleri denenecek. Müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmanın da hedeflendiği tatbikatla, katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimleri geliştirilecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından arama kurtarma timlerinin, çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterlerle katılacağı tatbikat, 16-19 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Muhabir: Sarp Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber