Unakıtan: Vergi cezaları artırılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi cezalarının artırılacağına işaret ederek, "Artık eskisi gibi olmayacak, daha fazla acıtacak, daha fazla korkutacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin icabına bakacağız" dedi.

"Kayıtdışılığın Ekonomimize ve Sosyal Yaşantımıza Etkileri ve Çözüm Önerileri" konulu panelde konuşan Unakıtan, kayıtdışılığın, Cumhurbaşkanı'ndan en mütevazı vatandaşa kadar her kesim tarafından tartışılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bu sorunun aşılması için tüm kesimlerin işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Unakıtan, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dün bu konuya temas etmesi beni fevkalade memnun etti. Konuya çok önem vermemiz ve devlet politikası haline getirmemiz gerekir" dedi.

Vergi Konseyi'nin tavsiyesi üzerine bu süreci, "AB'ye katılım sürecinde kayıtlı ekonomiye geçiş" olarak adlandırdıklarını kaydeden Unakıtan, 10 yıl içinde kayıtdışılığın, gelişmiş ülkeler seviyesine çekileceğini söyledi. Unakıtan, "AB'ye üye olacaksak, çağdaş ülkeler arasında yer alacaksak kayıtdışılığı halletmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini belirten Unakıtan, bunun için güçlü ekonomi gerektiğini vurguladı. "Cebinde parası olan adamın yürüyüşü bile farklı olur" diyen Unakıtan, Türkiye'nin ekonomisi güçlü olduğunda da Dışişleri Bakanı'nın yürüyüşünün değişeceğini kaydetti.

Kayıtdışılığın, her kesimi etkilediğini ancak en fazla dar ve sabit gelirlilerin bundan zarar gördüğünü belirten Unakıtan, mücadele sürecinde her vatandaşa görevler düştüğünü vurguladı. Her vatandaşın "fiş" almak konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen Unakıtan, fiş alınmadığında satıcının fiyat düşürebildiğini ancak bunun vatandaşın cebinden daha sonra fazlasıyla çıktığını söyledi.

Unakıtan, vergi cezalarının da artırılacağına işaret ederek, "Artık eskisi gibi olmayacak, daha fazla acıtacak, daha fazla korkutacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin icabına bakacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber