Şanlıurfa'da kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da iki aile arasındaki kan davası, barışla sonuçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da kan davası barışla sonuçlandı

Seyitoğlu ve Basar aileleri arasında, bir kişinin ölümünün ardından başlayan kan davası, bugün verilen yemekle sona erdi. Tekbirlerle salona giriş yapan aileler, birbirleriyle tokalaşıp barıştı.

Şanlıurfa'da özel bir mekanda gerçekleşen barış yemeğine; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve kan davalı iki ailenin büyükleri katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşma yapan Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, "Yaşanan olayda iki amca çocuğundan biri hayatını kaybetti ve kan davası meydana geldi. Allah'a çok şükür gittik konuştuk, bizi kırmadı her iki aile de; barışa yöneldiler. Şimdi burada bu mutluluğu yaşıyoruz. Bizi kırmayan iki aile büyüklerine teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Vali Celalettin Güvenç ise, "Kanı kanla yıkamak bizlere göre değil. Bu topraklarda kan davasını bitirmemiz lazım. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun da bir örneğini şu an yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Husumeti çözmenin herkesin boynunun borcu olduğunu dile getiren Güvenç, kan davalarının yaşanmaması temennisinde bulundu. Güvenç, "Bu gelenek bizim inancımızla, kültürümüzle uyuşmuyor. Bize yakışmıyor. Bunun kitapta yeri yok. Artık çok şükür mahkemelerimiz hızlı çalışıyor. Devlet suçlular hakkında ne gerekiyorsa yapıyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, yemek ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber