22/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Sofya Büyükelçisi Jo Sung Ju'yu, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, saat 16.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara'da saat 11.00'de KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın konuşma yapacağı 'Kıbrıs'taki Son Gelişmeler' konulu konferansa katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de 'Afet-2005 Kriz Yönetim Tatbikatı'na katılacak. Erdoğan, saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 11.00'de toplanacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te yapılacak.
- TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Komisyonları toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu toplantısı saat 11.30'da yapılacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da saat 09.30'da, 'Kamu Yönetiminin Değişen Yüzü: İç Denetim' konulu konferansın açılışına katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de TİM Akademi Ankara tarafından düzenlenen 'Yeni Dönemde Büyümenin ve Karlılığın Yolları' konulu seminere katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 13.00'te Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenecek "Kariyer 2005" konulu organizasyona, saat 16.30'da da Swissotel'de düzenlenecek olan "AB Müzakereleri Çerçevesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" konulu toplantıya katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, İzmir ile ilgili olarak Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Adana Milletvekili Uğur Aksöz, Türkiye İstatistik Kanunu'nun bazı maddelerini iptali ve yürürlüğünün durdurulması için saat 11.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.
- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, saat 13.00'te İP İstanbul İl Merkezi'nde, "Güneydoğu'da Federasyon Tuzağının Baş Aktörleri ve Çözüm" konulu bir basın açıklaması yapacak.
- DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli, saat 12.00'de DYP İstanbul İl Başkanlığı binasında "Hedef İktidar-1" başlıklı bir basın açıklaması yapacak.
- Avatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 14.00'te Kadıköy Bahariye Caddesi 13/1'deki Gülbirlik İstanbul mağazasının açılışına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, saat 12.55'te İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz'u kabul edecek.
- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, saat 10.00'da 'Afet 2005 Kriz Yönetimi Tatbikatı Seçkin Gözlemci Brifingi' verecek.
- Türkiye Fırıncılar Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 10.30'da yapılacak.
- Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Öğretim Kurumları öğrencileri, saat 14.00'te, Zekai Tunca ile Türk Sanat Müziği üzerine söyleşi yapacak.
- Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu, saat 09.00'da '1. İktisadi Buluşma' toplantısı düzenleyecek.
- Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen kış konserleri kapsamında Kaçkar İllusion, saat 20.00'de bir konser verecek.
- Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı Trafik Kolu tarafından, saat 14.00'te 'Trafik Güvenliği' sempozyumu düzenlenecek.
- Başkent Üniversitesi, saat 14.00'te Adnan Binyazar ile söyleşi programı düzenleyecek.
- Mamak Belediyesi ve Aile Araştırma Kurumu işbirliğiyle, saat 11.00'de, 'Aile İçi İletişim Semineri' gerçekleştirilecek.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, 'Turizm Yatırımcılarına Kamu Arazisi Tahsis Şartnamesi' ile ilgili olarak saat 14.00'te müzakere toplantısı yapacak.
- TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından saat 10.00'da 'Ankara'da Uygulanan Ulaşım Politikaları ve Kente Etkileri' konulu bir sempozyum düzenlenecek.
- Memur-Sen Konfederasyonu tarafından saat 18.30'da düzenlenecek Perşembe Sohbetleri toplantısına Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz katılacak.
- Keçiören Kaymakamı Ali Galip Saral, saat 14.00'te Saray Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen zihinsel-bedensel özürlü bireylerin hazırladığı kermese katılacak.
- Mülkiyeliler Birliği Derneği tarafından hazırlanan Mülkiye Belgeseli'nin galası, Ankara'da saat 18.30'da yapılacak.
- Gençlik Federasyonu üyeleri, Ankara'da saat 09.00'da basın açıklaması yapacak.
- Türk Dünyası Dayanışma Grubu, 'Kanlı Noel Katliamı'nın 42. yıldönümü dolayısıyla Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kurucusu ve yöneticisi Emekli Tuğgeneral merhum Kenan Çoygun'un anısına saat 19.00'da bir toplantı düzenleyecek.
- Ankara'da oynanan 'Gece Mevsimi' oyunun sanatçıları Yıldız Kenter, Selçuk Yöntem, Demet Evgar, Yeşim Koçak, Elvan Boran, Umut Temizaş ve Osman Sonant, saat 14.00'te basınla sohbet toplantısı düzenleyecek.
- Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın saat 18.30'da düzenleyeceği söyleşiye Zeki Sarıhan katılacak.
- "Çözülen Kent İstanbul Paneli" ile ilgili olarak saat 11.00'de İTÜ Taşkışla binasında basın açıklaması yapılacak. Panel, saat 13.00'te, Taşkışla önünde gerçekleştirilecek.
- 2005 Avrasya Maratonu'nda "Başörtüsüne Özgürlük" pankartı açan Mazlum-Der'liler, saat 10.00'da, İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
- Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Şemdinli'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, saat 13.00'te AK Parti Şişli İlçe binası önünde bir basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

İSO Çevre Danışma Kurulu toplanıyor
- İstanbul Sanayi Odası 2005 yılı Çevre Danışma Kurulu Toplantısı, "İstanbul'un Çok Yönlü Yaklaşımla Planlanmasında Çevre ve Sanayi" gündemi ile İSO Odakule Konferans Salonu'nda saat 14.00'te yapılacak.

"Türkiye'nin Başarı Hikayeleri" toplantısı
- Aylık iş ve ekonomi kültürü dergisi Turkishtime'ın Referans Gazetesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Kalkınma Hareketi ile birlikte üniversitelerde düzenlediği "Türkiye'nin Başarı Hikayeleri" başlıklı söyleşi programlarının Ankara ayağı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) FORTİS'in çözüm ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Toplantı, saat 13.00'te ODTÜ Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

TBD - Microsoft - Kas Hastalıkları Derneği ortak projesi tanıtımı
- Türkiye Bilişim Derneği ve Microsoft Türkiye'nin, Kas Hastalıkları Derneği çatısı altında ortaklaşa yürüttüğü, fiziksel engellilerin istihdamına yönelik projenin tanıtımı, saat 15.00'te Yeşilköy'deki Hatboyu Caddesi 12 numarada bulunan Kas Hastalıkları Derneği'nde yapılacak.

Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışı
- Tuğba Özay, Nefise Karatay ve Vatan Şaşmaz'ın renk katacağı Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışı, saat 11.00'de CNR'da gerçekleştirilecek.

"Tülin Şahin'le Bir Rebul Hatırası" etkinliği
- Türkiye'nin ilk parfüm serisi Rebul Colors'un tanıtımı, model "Tülin Şahin'le Bir Rebul Hatırası" adlı etkinlikle saat 14.00'te Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

İGEME Genel Sekreter Yardımcısı Öncü, MÜSİAD'ın konuğu
- İGEME Genel Sekreter Yardımcısı Beratiye Öncü, MÜSİAD Genel Merkezi'nde ihracat ve ihracatçılara sunulan destekler konusunda önemli açıklamalarda bulunacak. Öncü'nün konuk olduğu MÜSİAD toplantısı saat 09.30'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği toplantısı
- Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin yeni yıl kokteyli, Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Hergüner ve yönetim kurulu üyeleri ile sanatçı Beyaz Öztürk'ün katılımıyla saat 19.30'da İstinye Mahallesi Neslihan Caddesi 1/1'de yapılacak.

Ramada Plaza İstanbul basın toplantısı
- Nişantaşı'nda açılan Ramaza Plaza İstanbul ile ilgili basın toplantısı, saat 10.00'da Pangaltı'daki Ramada Plaza İstanbul Otel'de yapılacak. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Keloğlu, Genel Müdür Ünsal Şınık ve diğer yetkililer katılıyor.

Turkcell Faturalı Hat Kampanyası talihlilerine hediye
- GSM operatörü Turkcell, bu yılın en kapsamlı çekiliş kampanyalarından biri olan Kurumsal Faturalı Hat Kampanyası'nın talihlilerine hediyelerini teslim edecek. Kurumsal aboneler arasında yapılan çekiliş sonucunda 1 BMW 3.20i, 8 Opel Combo araç, 800 Sony Ericsson cep telefonu ve 80 adet HP dizüstü bilgisayar sahiplerini bulacak. Toplantı, saat 12.00'de Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

Koçak Gayrimenkul Bankası'nın açılışı
- Koçak Gayrimenkul Bankası'nın açılışı, saat 18.00'de Gayrettepe İstanbul Dedeman Oteli yanı Yıldız Posta Caddesi Numara 52/1'deki Dedeman Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Açılışa Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katılması bekleniyor.

"Sözleşmeli Organik Tarım Projesi" toplantısı
- "Sözleşmeli Organik Tarım Projesi" ile hem İstanbul'a göçün önlenmesini, hem de İstanbul'dan geri dönüşün sağlanmasının hedeflendiği projenin tanıtımıyla ilgili toplantı, saat 19.30'da Sütlüce İmrahor Caddesi'ndeki Miniatürk Restaurant'ta yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak'ta seçim sonuçları
- Şiddetin sürdüğü Irak'ta seçim sonuçları ve sonrası dönem için geri sayım devam ediyor.

Pakistan'da depremzedeler şiddetli kış ile mücadele ediyor
- BM ve uluslararası yardım kuruluşları, Pakistan'daki yüz binlerce depremzede için yardımların artırılarak devam ettirilmesini istedi. Yetkililer, yeterli yardım yapılmaması durumunda çoğunluğu çocuk on binlerce kişinin soğuktan ölebileceği uyarısını sürdürüyor.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargılanması
- Saddam'ın, 1982'de Duceil'de 148 Iraklı Şii'nin katledilmesi emrini vermek suçundan yargılanmasına devam ediliyor. Saddam, ABD'lilerin kendisine işkence yaptığını iddia ederken, Beyaz Saray iddiaları reddetti.

Kral 2. Abdullah'ın Yunanistan ziyareti devam ediyor
- Ürdün Kralı 2. Abdullah, Yunanistan'daki temaslarına devam ediyor. Abdullah'ın iş adamları ile görüşmesi de bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ
-----------------------

- Antalya BJK Store'un açılışı, saat 16.00'da, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de katılımı ile gerçekleştirilecek.
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Teknik Başdanışmanı Gündüz Tekin Onay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde saat 11.00'de, "Futbol Ertelenemez" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber