Sağlık Bakanlığının özürlü sınavını dava etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhabalar, %43 işitme engelli ve işsiz bir gencim.

14 Ekim 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2 adet özürlü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni memur kadrosu için Bitlis Sağlık Müdürlüğüne başvurdum.

4 Aralık 2005 tarihinde Bitlis Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu sınava girdim ve 3'üncü oldum fakat kadro sayısı 2 olduğundan yerleşemedim, atamayı 0,50 (yarım puan) gibi çok az bir farkla kaybettim.

Sınavda almış olduğum puan gerçek bilgimi yansıtmamaktadır. Çünkü, yapılan sınav 16/09/2004 tarihinde resmi gazete yayınlanan ''Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin''15.maddesine uygun yapılmamıştır.

Bu yüzden yürütmenin durdurulması ve sınavın iptali için Van Bölge İdare Mahkemesine başvurdum.

Yönetmeliğin 15.maddesi der ki:

"Özür grupları itibariyle, ilkokul veya ilköğretim (ortaokul) mezunlarına (a) ila (e), lise veya lise dengi mesleki veya teknik okul ile yüksek öğrenim görmüş olanlara (a) ila (f) bentlerinde yer alan konuları kapsayacak, müracaat edenlerin girecekleri sınıf ve kadro için aranan bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde, ayrıca işitme ve zihinsel özürlülerin müfredat sorumlulukları da dikkate alınmak şartıyla, özel durumları ile başarı değerlendirme teknikleri esas alınmak suretiyle sorular ayrı ayrı hazırlanır."

Yönetmeliğin yukarıda bahsetmiş olduğum maddesine göre işitme ve zihinsel özürlülerin müfredat programları gözardı edilmiş ve sorular ayrı ayrı hazırlanmamıştır, diğer kategorideki adaylarla eşitliğe aykırı bir şekilde yarıştırılmışlardır.

Ayrıca kadro VHKİ olmasına rağmen adayların yetenekleri (bilgisayar üzerinde uygulama) ölçülmemiştir.

Bu sınavlar Sağlık Bakanlığı tarafından 4 aralık 2005 tarihinde tüm Türkiye'de yapılmıştır, benim gibi böyle bir uygulamaya maruz kalan bütün arakadaşları haklarını aramaya davet ediyorum.

Haber Gönder yoluyla yazan: engellenen engelli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber