Kaymakamlık yasakladı

Hidroelektrik santral yapımından kurtulan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağından gelişi güzel taş alımına Kaymakamlıktan yasak geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakamlık yasakladı

DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği ve yıllar önce yöre halkının verdiği mücadeleler sonucu hidroelektrik santral yapımından kurtulan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağından gelişi güzel taş alımına Kaymakamlıktan yasak geldi.

Derelerin Kardeşliği Platformu Fırtına Vadisi Sözcüsü Cavit Uzunibrahimoğlu ile Ardeşen Belediyesi Meclis Üyesi Saltuk Deniz, 4 Nisan'da Ardeşen Kaymakamlığı'na başvurarak Fırtına Deresi'nden taş alımının durdurulmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren Ardeşen Kaymakamlığı dereden malzeme alımına yasak getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz, Kaymakamlığın aldığı kararı geç olmasına rağmen olumlu bulduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu karar çok daha önce alınmalıydı. Çünkü taş alımı Fırtına Deresi'ne ve çevresine büyük zarar verdi. Yöre sakinlerinin yoğun talepleri üzerine taş alımının durdurulması için uğraş verdik. Geç de olsa alınan karar doğrudur. Umarım bu uygulama sürekli olur. Çünkü bu kararın geçici olduğu ve çalışmaların bir süre sonra yeniden başlayacağı yönünde duyumlar alıyoruz; umarım yanılırız."

Fırtına Vadisi'nde geçen ay yöre sakinleri dere yatağından taş alımını protesto için eylem yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber