Bingöl Kent Ormanı harabeye döndü

Bingöl'de, bilinçsiz şahısların yol açtığı tahribatla 2 yıl içinde 'Kent Ormanı' çöplüğe döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl Kent Ormanı harabeye döndü

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2011 yılında Mirzan Mahallesi Su Deposu mevkiinde 30 hektarlık alanda hizmete açılan

'Bingöl Kent Ormanı', 2 yıl içerisinde adeta harabeye çevrildi. Geçtiğimiz yıl Bingöl Belediyesi'nin devraldığı mesire alanına 300 adet çam ağacı, 100 adet sedir ve 250 adet boylu yapraklı süs bitkisi dikimi yapılmıştı. Mesire alanına gidenlerin hor kullanarak adeta çöplüğe çevirdiği bölge tiner malzemeleri, alkol şişeleri ve çöplerle doldu.

Mesire yeri ve ateşli piknik alanı olarak iki bölüm halinde düzenlenen mesire alanında sondaj çalışması yapılarak 102 metreden su çıkartılmış, piknik alanlarına da 3 adet kamelya, 8 adet çardak, 8 adet yağmur barınağı, tuvalet ve lavabolar, çeşmeler ve bekçi kulübesi inşa edilmişti. Toplamda 30 hektarlık alana inşa edilen mesire yeri, kent merkezindeki ilk mesire alanı olma özelliğini taşıyordu.

Orman Müdürlüğü'nce yapılan kamelyalar ve çardakların tamamı art niyetli şahıslarca yakılırken, çeşme ve lavaboların malzemesi de çalınmış. Piknik alanına döşenen kilitli parke taşların bile söküldüğü bölgenin giriş bölümündeki 'Bingöl Kent Ormanı' tabelası da sökülmüş.

Kent ormanında meydana gelen tahribatın üzüntü verici olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, bu konuda Orman Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını ve kent ormanını yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Atalay, "Kent ormanı oldukça geniş bir alandan oluşuyor. Kurum olarak bu alanı tek başımıza korumamız mümkün değil. Orman Bakanlığı'ndan bu alanı talep ettik. Burayı 29 yıllığına alarak yap-işlet-devret modeliyle inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ORMAN DİYE YAPILDI, KENT ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ"

Ormanın muhafaza edilmesi gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden İsmail Barası da, "Bu parkın korunması gerekiyor. Başta belediye olmak üzere, muhtarlık ve mahalle sakinlerinin duyarlı olması gerekiyor. Burası bir orman alanı olarak inşa edildi, şimdi ise adeta kent çöplüğüne döndü. Her taraf çöp içinde ve çöplerin çoğu plastik atıklardan oluşuyor. Şu an oradan 3-4 kamyon çöp çıkar. Buraya gelenlerin bu mekana ve doğaya karşı saygılı olması lazım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber