10 Nisan 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

- ATO Congresium'daki tören kapsamında, Anadolu Ajansının "Güven-Polisin Dünyası" fotoğraf sergisi açılacak.

- Törende, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de bulunacak.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kılıçlar'ın Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nde vereceği resepsiyona katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Gül, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Gül, Çankaya Sofrası'nda, Türkiye'nin bilimsel geleceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı konukları ağırlayacak.

- İsviçre Konfederasyonu Büyükelçisi Walter Haffner, Gine Cumhuriyeti Büyükelçisi Daouda Bangoura ve Zambiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Bwalya Stanley Kasonde Chiti, Cumhurbaşkanı Gül'e, güven mektuplarını sunacak.

3- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 16. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılacak.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'da

- Erdoğan, Başbakan Cantoro Satıbaldiyev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak.

- Parlamento Başkanı Asılbek Ceenbekov ile görüşecek Erdoğan, Satıbaldiyev ile yemekli iş forumunda bulunacak.

- Erdoğan, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi Teknoloji Merkezi ve Öğrenci Evi ile Bişkek Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinin açılışını

yapacak.

- Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile baş başa görüşecek.

- Atambayev ve Erdoğan, 2. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın

ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanı Atambayev tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.

- Erdoğan'a temaslarında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ ile Bakanlar Zafer Çağlayan, Ömer Çelik ve Mehmet Şimşek eşlik

edecek.

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD yönetimiyle kahvaltıda bir araya gelecek.

- Partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek Kılıçdaroğlu, "Munzur El Veriyor" belgeselinin galasına katılacak.

6- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Belçika'da, AB Komisyonu üyeleri Stefan Füle ve Laszlo Andor ile görüşecek, gıda sektöründe faaliyet gösteren bir Türk firmasının Brüksel şubesinin açılışına katılacak.

- Bağış, Avrupa Politika Merkezi'nde konferans verecek, AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn, Avrupa Bölgeler Asamblesi Kültür, Eğitim, Gençlik ve Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı ve AER Genel Sekreteri Pascal Goergen ile görüşecek.

- Bağış, 2012 yılı Genç Çevirmenler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerle bir araya gelecek.

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek, "Kolay Ticaret Büyük Türkiye" projesinin tanıtım toplantısı katılacak.

- Yazıcı, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları ve organize sanayi bölgeleri başkanlarıyla görüşecek, valiliği, belediye başkanlığını, AK Parti il başkanlığı ile gümrük ve ticaret bölge müdürlüğünü ziyaret edecek.

8- Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen "Diyabeti Durduralım" projesinin 2. yılı dolayısıyla Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

9- TBMM'den

- Genel Kurul'da kamuoyunda ''4. Yargı Paketi'' olarak bilinen kanun tasarısı görüşülecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda Patent Haklarının Korunması Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

- Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Alt Komisyonu, eski istihbaratçılardan Bülent Orakoğlu, Osman Ak ve Sabri Uzun'u dinleyecek.

10- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında, İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda yapacağı maç için Roma'ya gidecek.

- Fenerbahçe yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Teknik direktör Aykut Kocaman basın toplantısı düzenleyecek.

- Lazio takımı son çalışmasını kendi tesislerinde yapacak. İtalyan ekibinin teknik direktörü Vladimir Petkoviç, basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber