Zile evleri yıllar öncesinin izlerini taşıyor

Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce beldesi sınırları içerisinde bulunan Zile Yaylası'nda eski Karadeniz yayla mimarisini yansıtan evler görenleri hayran bırakıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zile evleri yıllar öncesinin izlerini taşıyor

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce beldesi sınırları içerisinde bulunan Zile Yaylası'nda eski Karadeniz yayla mimarisini yansıtan evler görenleri hayran bırakıyor.

Bin 600 rakımlı Zile Yaylası'ndaki yayla evleri baharın gelmesiyle ziyaretçilerinin yanında esas sahiplerini bekliyor. Yıllar öncesinin izlerini taşıyan evlerin etrafını çevreleyen ve taşlarla dönülen tarlalar görenlere seyir ziyafeti sunuyor.

Yeşilce Belediye Başkanı Fevzi Ünal, Yeşilce sınırları içerisinde insanların doğaya ve çevreye büyük değer verdiklerini ifade etti.

Farklı ilçelerde bulunan yaylalarda 5-6 katlı yapıların yapıldığını duyduklarını belirten Ünal, “Yeşilce insanı doğasını, çevresini sever. Bu nedenle bizim yaylalarımızdaki evler eski Karadeniz mimarisini yansıtan ve halen aslını korumayı başarmış taş ve ahşap yapılardır” dedi.

Halkın doğayı koruma konusunda bilinçli olduğunu ifade eden Ünal, “Bugüne kadar göreve gelen yerel yönetici ve muhtarlar doğayı ve kültürünü korunması konusunda oldukça duyarlı olmuşlar. Bu duyarlılık sayesinde beldemiz sınırları içerisinde bulunan yapılar yıllara meydan okuyarak bugüne ulaşmıştır” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber