Çaldığı eşyayla evini döşemiş

Adapazarı'nda son 6 ay içerisinde çok sayıda evden hırsızlık yaptığı iddia edilen 30 yaşındaki Nihat T., hırsızlık yaparak döşediği evini İstanbul'a taşıma hazırlıkları yaparken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaldığı eşyayla evini döşemiş

Adapazarı'nda son 6 ay içerisinde çok sayıda evden hırsızlık yaptığı iddia edilen 30 yaşındaki Nihat T., hırsızlık yaparak döşediği evini İstanbul'a taşıma hazırlıkları yaparken yakalandı. Şüphelinin evindeki ütüden perdelere kadar tüm eşyası çalıntı çıktı.

Adapazarı merkezinde son 6 ay içerisinde meydana gelen evlerden hırsızlık olaylarını araştıran Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Polis, evlerden ziynet ve kıymetli eşyanın yanı sıra ütü ve perde gibi gibi eşyanın da çalındığını belirledi. Hırsızlık Bürosu ekipleri şüpheli olarak daha önce Muğla'da karıştığı hırsızlık suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve bu cezasını tamamlayan Nihat T.'yi takibe aldı. Bu kişinin Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesinde sahte isimle ev kiraladığını belirledi. Saç, sakal ve giyim şeklini sürekli değiştirip, gözlük takıp saçlarını boyatarak polisleri atlattığı saptanan Nihat T., dün akşam gözaltına alındı.

20 EVDEN HIRSIZLIK

Üzerinden sahte kimlik ve bin 500 lira çıkan Nihat T.'nin yeni yerleşim bölgesi Karaman Mahallesi'ndeki evine giden polis ekipleri Adapazarı'nda evlerden çalınan eşyayı buldu. Ütüden perdeye, kahve takımından LCD televizyona kadar eşyanın hepsi çalıntı çıktı. Nihat T.'nin İstanbul'a taşınma hazırlığı yaptığı ve bütün eşyayı kutulara yerleştirdiği görülürken, polis yaptığı incelemede şüphelinin 20 evden hırsızlık olayının faili olduğunu belirledi.

Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Nihat T., "İşlemediğim suçtan dolayı 2 yıl hapis yatınca, 'Madem suçsuz yere yattım. Ben de öyleyse gerçekten çalayım' diyerek çalmaya başladım" dedi.

Polis, şüphelinin evindeki tüm eşyaya el koyarken, Nihat T. de adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber