Kapıkule'de gizli kameralar fark edildi, operasyon bitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda rüşvet iddiasıyla gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile polislerle ilgili gizli kameraların da kullanıldığı operasyonun adli boyutu sürüyor. Operasyonun, gizli kameraların gümrük ve polis görevlilerince fark edilmesi üzerine vaktinden önce sona erdirildiği bildirildi.

Sınır kapısındaki polis ve gümrük peronlarına konulan ısıtıcıların içine yerleştirilen kameralarla günlerce çekim yapıldı. Ancak, kameraların konulduğuna dair personel arasında söylenti çıkması üzerine operasyon vaktinden önce sona erdirildi.

Bu arada, sınır kapısında görev yapan çok sayıdaki gümrükçünün tutuklanarak cezaevine konulması, polislerinde bugün adliye sevk edilmeleri üzerine çevre illerden istenilen takviye gümrük ve polis memurları sınır kapısına ulaşarak, görev yapmaya başladılar.

Sınır kapısını kullanarak günübirlikçi olarak Türkiye'ye giriş yapan bini aşkın Bulgar plakalı araç sürücüsünden, Pazartesi gününe kadar sınır kapısına gelmemelerinin istendiği, böylece sınır kapısında oluşan uzun kuyrukların sona erdiği öğrenildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınacak kişiler arasında yer alan, ancak il dışında oldukları için kendilerine ulaşılamayan polis memuru O.U. ile gümrük ve gümrük muhafaza memurları Ö.U, E.A, C.K, C.A, İ.Ü, Ş.E. ve Y.S'ye ulaşılmaya çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber