Sahte diplomanın fotokopi olması kurtardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde sahte üniversite diplomasıyla çalıştığı belirlendiği için işten çıkartılan E.A., mahkemede beraat etti. E.A.'nın diplomanın aslı yerine fotokopisi vermesi nedeniyle beraat ettiği belirtilirken, mahkeme başkanı "Kıl payı kurtuldun kızım. Bu sana ders olsun" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte diplomanın fotokopi olması kurtardı

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'sahtecilik ve dolandırıcılık' suçundan tutuksuz yargılanan E.A. ve CMK tarafından atanan avukatı Cihangir Dalkıran katıldı. Mahkeme Başkanı E.A.'ya, Büyükşehir Belediyesi'nde 3 Nisan 2012'de temizlik ve danışma hizmetlerinde çalışmaya başladığını, 1 Eylül 2012'de ise Eğitim Faaliyetleri bölümünde eğitmen olmak istemesi üzerine üniversite diplomasının istendiğini anımsatarak şöyle dedi:

"Sen, 'diplomam var üniversite mezunuyum', demişsin. Sonra da bilgisayarda Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi adına hazırladığın diplomanın fotokopisini yetkililere sunmuşun. Diplomayı teyit için araştırıldığında senin ordan mezun olmadığın, diplomanın üzerinde soğuk damga bulunmadığı ve sahte olduğu belirlenmiş. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri seni işten çıkartırken, üniversite de sahte belge düzenlediğin için suç duyurusunda bulunmuş ve kamu davası açıldı. Ancak belediye, çalıştığın pozisyon gereği belediyenin zarara uğramadığını, bu nedenle şikayetçi olmadıklarını söylemiş. Ne diyeceksin?" diye sordu.

Eşinden boşandığı için ekonomik sıkıntı çektiğini ve statü atlamak ve yüksek maaş almak amacıyla sahte diploma düzenlediğini öne süren E.A. ise "Pişmanım. Amacım kimseye zarar vermek değildi" diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, diplomanın kopyla olması nedeniyle yasal unsurlar oluşmadığı gerekçesiyle E.A.'nın oy birliği ile beraatına karar verdi. Mahkeme Başkanı, E.A.'yı "Bak kızım bu kez kılpayı kurtardın. Bu ders olsun. Bir daha böyle şeyler yapma" diyerek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber