Bir şefin kaprisi, kaybedilen zaman ve yaşadığım stres

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfus Cüzdanında Yapılan Yanlışlık ve Vatandaşın Çektiği Çile

Ağustos ayı içerisinde (16.08.2005 tarihinde) Ankara Çankaya Nüfus Müdürlüğünden nüfus cüzdanımı yenilemek için gittim. Bana verilen yeni cüzdanda doğum yerimin değiştirildiğini gördüm. Bu durumu memura söylediğimde, şefle görüşmem gerektiğini belirtti. Şefe gittim ve durumu ona izah ettim. Şef isteksiz ve insanı azarlayan bir tonla; bu durumda bir şey yapamayacağını mahkemeye gitmem gerektiğini söyledi. Ben de denileni yaptım ve mahkemeye başvurdum. Çünkü bu yaşıma kadar her yerde doğum yerim olarak Divriği gözüküyordu (İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite Diplomalarımda, tapuda elimde aslı veya örneği olan bütün belgelerimde doğum yerim Divriği yazıyordu).

İlk mahkememde nüfusun avukatı ?böyle bir durum olamayacağını, eğer varsa bu durumun hemen orada düzeltilebileceğini? söyledi hakime. (Tabii O, Çankaya nüfus müdürlüğünde çalışan ve işi insanları azarlamak olan şefi tanımıyordu).

Hakim de nüfus müdürlüğünün avukatına ?en ufak şeyde insanları mahkemeye yönlendiriyorsunuz? diyerek nüfus müdürlüğünün avukatını azarladı.

Mahkeme, bağlı bulunduğum nüfus müdürlüğüne bir yazı yazdı. Mahkemeyi de bir ay sonraya erteledi. İkinci mahkemede nüfustan yazı gelmedi. Hakim, bu sefer nüfusa gönderilecek yazıyı elden takip etmemi istedi ve bana yazının bir örneğini verdiler. Ben bu yazıyla Sivas ? Divriği Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdum. Burada bana mahkemeye gerek olmadığını ve doğum yeri değişikliğinin sehven yazılmış olduğunu belirttiler. Eski siyah bir defterden aile kayıtlarımızı çıkartarak benim ve ailemden bazı kişilerin doğum yerlerini düzelttiler.

Bir şefin kaprisi yüzünden onca paramı, zamanımı kaybettim. Yaşadığım streste cabası. Bütün nüfus müdürlükleri e-devlete geçmiş ama kafalar değişmemiş. Yani vatandaşa zorluk çıkarma yönünde bir değişiklik yok. Oysa şef hanım özel bir telefon ağ sistemine sahip nüfus hattından benim bağlı olduğum nüfus müdürlüğünü arama zahmetine katlansaydı, ben bunca eziyeti çekmeyecek onca parayı da harcamayacaktım.

Saygılarımla

Haberi yazan: zaydin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber