Cumhurbaşkanı Sezer 2 kanunu onayladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2 kanunu onayladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan 5435 sayılı ''Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile 5436 sayılı ''Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sezer, ''Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u 1. maddesinin, ''Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''u ise 8. ve geçici 1. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için daha önce TBMM'ye geri göndermişti.

Her iki kanun, TBMM'de bir kez daha görüşülerek, Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçeleri doğrultusunda yapılan değişikliklerle kabul edilmişti.
5435 sayılı ''Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''da Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçesi doğrultusunda yapılan değişiklikle, avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adaylığına geçmek isteyenlerde aranacak, ''mesleklerinde fiilen en az 3 yıl çalışmış, 35 yaşını doldurmamış ve kendi aralarında yapılacak olan yazılı sınav ve mülakatta başarılı olma'' koşulu, kanundan çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber