'Öğretmeni tarafından çenesi kırıldı' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Ağırnas İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda bir öğrenci, okulda öğretmeni tarafından çenesinin kırıldığı iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. Ailesi tarafından hastaneye getirilen öğrencinin, çenesinde bulunan kırık nedeniyle ameliyata alınarak platin takılacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Ağırnas Beldesi'nde bulunan Ağırnas Osman Yücel İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ahmet Tok'un, ders sırasında uslu durmadığı gerekçesiyle 13 yaşındaki öğrencisi Serkan Bebit'in çenesini kırdığı iddia edildi. Aşırı ağrıları nedeniyle ailesi tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 13 yaşındaki Serkan Bebit'in çene kemiğinin 3 santimetre kırıldığı öğrenildi. Kafa filmi çekilen ve çenesinde 3 santimetre kırık olduğu belirlenen Bebit'in ameliyata alınacağı ve çenesine platin takılacağı bildirildi. Serkan Bebit'in annesi Zennube Bebit, "Benim oğlum okulda öğretmeni Ahmet Tok tarafından dövüldü. Oğlumu önce ikaz etmek amacıyla ona tebeşir atmış. Sonra elinin tersiyle suratına bir daha vurmuş. Çenem kırıldı demesine rağmen, öğretmen oğlumu yerine oturtup dersine devam etmiş. Benim oğlumu neden doktora bile götürmediler. Hiç mi vicdanı sızlamadı bu öğretmenin. Ben öğretmene gittim öğretmen çocuğumu dövdüğünü kendisi söyledi. Suçunu kabul ediyor. Bizden özür diledi ama biz yasal işlemin yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

13 yaşındaki öğrenci Serkan Bebit ise, olayı şöyle anlattı:"Soyut ve somut anlamları öğreniyorduk. Soru sordu ben parmak kaldırdım. 'Sizi görebiliyorum, duyabiliyorum ve koklayabiliyorum' dedim. Arkadaşıma da söyledim aynı sözleri dersle ilgili olduğu için. Sonra öğretmen bana 'konuşuyorsun' diye tebeşir attı. 'Ne oluyor hocam' dedim; benim kolumu çevirdi. Sırtıma vurdu ve 2 kere çeneme vurdu. Öğretmenimiz çok sinirli ve bazı arkadaşlarımı da dövüyor."

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tetkikleri yapılan Serkan Bebit'in ameliyata alınacağı ve çenesine platin takılacağı öğrenildi.
Öte yandan, olay sonrasında okül müdürü ve öğrencisine dayak attığı iddia edilen öğretmen ile görüşmek üzere Ağırnas Bedesi'nde bulunan Osman Yücel İlköğretim Okulu'na giden gazeteciler, öğretmenlerin sert tepkisiyle karşılaştı. Okulda görevli diğer öğretmenlerin saldırısına uğrayan gazeteciler, öğretmenler tarafından tartaklandı. Kameraların objektiflerine ellerini kapatan öğretmenler, öğrencilerinin gözleri önünde basın mensuplarını itti. Öğretmenler tarafından tartaklanan basın mensupları, okuldaki öğrenciler tarafından da kartopu yağmuruna tutuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber