İstanbul'a PARKsal dönüşüm

İBB tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı çalışmalarına paralel olarak İSPARK da park sorununun çözümü için Otopark Master Planı hazırlıklarını başlattı. Proje kısa vadede 200 bin araçlık otopark öngörürken uzun vadede hedef 1 milyon araç.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'a PARKsal dönüşüm

İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan park problemine çözüm üretmek isteyen İSPARK, İstanbul'un Otopark Master Planı'nı çıkarıyor. 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak planla İstanbul'un ilçe hatta semt bazında ihtiyaçları belirlenecek ve çözüm üretilecek. İSPARK yetkililerinin akademisyen ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek tartıştığı ve alt yapısını hazırladığı master planın tamamlanmasının ardından ilk olarak 200 bin aracın park ihtiyacı giderilecek.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER ARAŞTIRILDI

39 ilçeyi kapsayan plana göre İstanbul'da 60 bin araçlık otaparklarıyla hizmet veren İSPARK, araç park alanı sayısını projenin hemen akabinde 200 bin araç park alanı sayısına çıkaracak. Master Planı çalışması başlatılmadan önce akademisyenler ve sektör temsilcileriyle buluşarak projeyi tartışan İSPARK, ayrıca dünyadaki örnekleri ve İstanbul'a uygulanabilirliğini de araştırdı. Bazı noktalarda yer altı otoparkı bazı noktalarda ise yer üstü ve cadde parkları olarak planlar yapılması öngörülürken mevcut kapasitenin kısa vadede 260 bin araçlık otoparka çıkarılması hedeflendi.

İstanbul'da otopark master planı deniz, kara ve hava ulaşımı gözönünde bulundurularak yapılacak. 'Park Et Devam Et' projesi gibi trafik akışını ve parklanmayı rahatlatacak projelerin de master planında önemli bir yer tutuyor. Amacın trafik akışını bozmadan parklanma ve güvenli parklanma olduğu master planına göre mevcut otoparkların da kapasitesinin arttırılması gündemdeki başlıklardan biri.

Çalışan sayısı iki kat artacak

İSPARK'ın İBB'nin hazırladığı Ulaşım Master Planı'na paralel olarak hazırladığı Otopark Master Planı, kısa ve uzun vadede istihadama da katkı sağlayacak. Mevcut 60 bin park alanında 2 bin 800 personel çalıştıran İSPARK, kısa vadede ilave olacak 200 bin araç park alanı kapisesiyle personel sayısını iki kat artıracak. İSPARK, teknolojik park alanlarının ve kapalı otoparklarının işletmesi noktasında doğacak işçi açığını da yeni personelle kapatacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber