Ulaştırma Bakanlığı'nda silahlı kavga iddiası

Ulaştırma Bakanlığı’nda raportör Hakan Çeliközer, kendisine ‘yalaka’ diyen müşavir Mehmet Satılmış’a silah çekti. Tabanca tutukluk yapmasa alnının ortasından vuracaktı

Haber Giriş : 12 Nisan 2013 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulaştırma Bakanlığı'nda silahlı kavga iddiası

De­niz­ci­lik Müs­te­şar- lı­ğı­'n­dan ge­len­le­re ön yar­gı­lı dav­ra­nıl­dı­ğı, ra­por­la­rın de­fa­lar­ca de­ğiş­ti­ril­di­ği, de­ği­şik­lik­le­rin sek­re­ter ara­cı­lı­ğıy­la mü­şa­vir­le­re gön­de­ril­me­si de ge­ri­li­mi son dö­nem­de iyi­ce ar­tır­dı. Ge­çen haf­ta Top­ka­ra ile Sa­tıl­mış ara­sın­da ma­kam oda­sın­da baş­la­yan tar­tış­ma da­ha son­ra ko­ri­do­ra taş­tı. Ta­raf­lar bir­bir­le­ri­nin üzer­le­ri­ne yü­rü­dü. Top­ka­ra­'nın ya­nın­da yer alan ra­por­tör­ler­den Ha­kan Çe­li­kö­zer de, ken­di­le­ri­ne “ya­la­ka­” de­di­ği id­di­asıy­la Sa­tıl­mı­ş'­a tep­ki gös­ter­di.

“Ta­ban­ca ateş al­ma­dı­”

Ön­ce­ki ak­şam me­sa­i çı­kı­şın­da Sa­tıl­mış, Çe­li­kö­ze­r'­le kar­şı­laş­tı. Ge­çen haf­ta­ki olay üze­ri­ne iki­li ye­ni­den tar­tış­ma­ya baş­la­dı. Bir­bir­le­ri­ne kü­für eden bü­rok­rat­la­rı Ulaş­tır­ma Ba­kan­lı­ğı per­so­ne­li ya­tış­tır­ma­ya ça­lış­tı. Si­nir­le­ri­ne ha­kim ola­ma­yan Ra­por­tör Çe­li­kö­zer, park ye­rin­de bu­lu­nan oto­mo­bi­li­ne gi­dip, si­la­hı­nı al­dı ve Sa­tıl­mı­ş'­ın bu­lun­du­ğu ye­re ko­şa­rak gel­di. Tar­tış­ma ye­ni­den alev­len­di. Sa­tıl­mış, Emek Po­lis Ka­ra­ko­lu­'n­da ver­di­ği ifa­de­de ola­yı şöy­le an­lat­tı: “Ha­kan Çe­li­kö­zer ara­ba­dan si­la­hı­nı ala­rak çık­tı ve dı­şa­rı­da si­la­hı­nın sür­gü­sü­nü çe­ke­rek mer­mi­yi nam­lu­ya ver­di. Ben de ara­cım­dan çı­kıp bu ki­şi­nin üze­ri­ne iler­ler­ken şa­hıs elin­de­ki si­la­hı ba­na doğ­rul­ta­rak te­ti­ği­ne bas­tı. Si­la­hın ho­ro­zu düş­tü an­cak ateş al­ma­dı. Bu ara­da hu­kuk mü­şa­vir­le­ri Ab­dül­ka­dir Sa­rı, Gam­ze Ege­men, Ab­dul­lah Er­gün Bal ra­por­tö­rün eli­ne sa­rı­la­rak tek­rar si­la­hı ateş­le­me­si­ni en­gel­le­di­ler. Ba­kan­lı­ğın özel gü­ven­lik ele­man­la­rı ara­ya gir­di ve ola­yın bü­yü­me­si­ni en­gel­le­di­ler. Ken­di­sin­den şi­ka­yet­çi ve da­va­cı­yım.”

“Can gü­ven­li­ği­miz yo­k”

Bir hu­kuk mü­şa­vi­ri de, ba­kan­lık­ta can gü­ven­lik­le­ri­nin kal­ma­dı­ğı­nı, ba­zı ki­şi­le­rin ba­kan­lı­ğa si­lah­lı ola­rak gel­dik­le­ri­ni, 12 Ey­lül ön­ce­si man­za­ra­la­rın ya­şan­dı­ğı­nı öne sür­dü. Si­lah çe­ki­len Meh­met Sa­tıl­mı­ş'­a 10 gün ra­por ve­ril­di. Ra­por­tör Çe­li­kö­zer si­lah çek­me id­di­ası ko­nu­sun­da ses­siz kal­dı. 1. Hu­kuk Mü­şa­vi­ri İs­met Top­ka­ra ise bu ko­nu­da ko­nuş­mak is­te­me­di.

Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber