Memuru bıçakla öldüren sanığa müebbet

Selçuk Belediyesi'nde memur olarak çalışan kadını, bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, müebbet hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 21:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık İlhami İlhan ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen ve sanığın cezai ehliyetinin olduğu yönündeki raporu okudu.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı, söz konusu rapora itiraz ederek, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasını talep etti.

Katılan vekili Mustafa Gürbüz ise sanığın üzerinde bıçak taşımasının, olayı "canavarca his saikiyle" gerçekleştirdiğini ortaya koyduğunu belirterek, sanığa herhangi bir indirim hükümleri uygulanmadan en ağır şekilde ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz'ın, yeni rapor alınmasını isteyip istemediğini sorduğu sanık İlhami İlhan'ın, "Herhangi bir hastalığım yok" cevabını vermesi üzerine heyet, sanık avukatlarının yeni rapor alınmasına yönelik talebini reddetti.

Sanık, son savunmasında cinayeti işlediği için çok pişman olduğunu, maktulün ailesinden ve çocuğundan özür dilediğini söyledi.

Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İlhami İlhan'a "planlayarak ve tasarlayarak insan öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, sanığa herhangi bir indirim hükmü uygulamadı.

Selçuk Belediyesi çalışanı Zeynep Köksal'ı 8 Mayıs 2012 tarihinde bıçaklayarak öldüren İlhami İlhan, kaçmaya çalışırken polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Zeynep Hoşgörür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber