Bakım evindeki skandal görüntülere soruşturma/ Video

Tekirdağ'da özel bir bakım merkezinde kalan 38 engelli yaşlının skandal görüntüleri ortaya çıkmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuyla ilgili olarak bir müsteşar yardımcısı ile denetim hizmetleri başkanını görevlendirdiğini açıkaldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2013 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bakan Şahin Twitter'den yaptığı açıklamada; "Tekirdağ'da bir yaşlı bakım merkezinde yaşananlarla ilgili görüntüler bugün basında yer aldı. Bu üzücü konuyu en başından takip ediyoruz. Ülkemizde engelliler için 405 bin kişiye evde bakım hizmeti verilirken, resmi ve özel rehebilitasyon merkezlerinde de hizmet sunuluyor" dedi. Bakan Şahin, kısa süre önce özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin hepsinde yoğun bir denetim başlatıldığını ve 15'nin de kapatıldığını hatırlattı.

Tekirdağ'daki bakımevinin de bu kapsamda detaylı bir incelemeye tabi tutulduğunu açıklayan Şahin, "merkez denetlenerek eksikliklerinin giderilmesi için uyarılmıştı. Konuyla ilgili olarak bir müsteşar yardımcısı ile denetim hizmetleri başkanı iddiaları yerinde incelemek üzere tekrar görevlendirildi" dedi.


Özel bakımevinde skandal görüntüler/ Video


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber