Başbakan tanık olmasın diye 6 milyardan vazgeçti

Haber Giriş : 25 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın Ergezen ile gazeteci Metin Işık arasında şahitlik yapması gündeme gelince, Ergezen davayı çekti. Ergezen, karşı tarafın 350 YTL'lik avukatlık ücretini de ödedi

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Tercüman Gazetesi Haber Koordinatörü ve yazarı Metin Işık aleyhine 23 Ağustos 2003 tarihinde "basın yoluyla kişilik haklarına saldırı yapıldığı" iddiasıyla dava açtı. Davalık olan haberde Işık "Hastaneye Düşüren Fırça" başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan'ın Ergezen'e "fırça attığını" ileri sürdü. Haberde seçim bölgesi Siirt'in girişindeki yolun asfalt yerine sathi kaplama ile yapılmasına ve Bingöl deprem konutları ihalesinin davetiye usulü ile yapılmasına tepki gösteren Erdoğan'ın "Biz meydanlarda yolsuzlukları önleyeceğiz diye bağırıyoruz, siz bu çabalarımızı zedeliyorsunuz" diye Ergezen'i fırçaladığı belirtildi. Haberde, Ergezen'in bu fırça üzerine rahatsızlandığını belirterek hastaneye yattığı ifade edildi.

* Tazminat kazandı: Ergezen bunun üzerine Işık ile birlikte gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ergin, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu aleyhine 10 milyar liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, 2'şer milyar liradan toplam 6 milyar lira tazminat ödenmesi kararı çıktı. Ancak Işık'ın avukatı kararı temyiz etti.

* Yargıtay bozdu: "Sayın bakan haberin konusudur, kaynağı değil" diye itiraz eden Avukat Tuna Eğrilmez, Başbakan Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Başvuruyu değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, tazminat mahkumiyetini "davalı tarafın tanık dinletme isteğinin kabulü gerekir" denilerek, karar bozuldu.

* Duruşmaya çağırdı: Ergezen davadan vazgeçmeyince, dosya yeniden Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne döndü. Mahkeme, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin bozma gerekçesi doğrultusunda Başbakan Erdoğan ve diğer tanıkların 22 Aralık'ta yapılacak duruşmada dinlenmesine karar verdi.

* Vazgeçti: Mahkemenin çağrı pusulasının Başbakanlık Özel Kalemi'ne ulaştığı 23 Kasım'da ise ilginç bir gelişme oldu. Ergezen'in avukatı mahkemeye başvurarak, "davadan vazgeçtiklerini" bildirdi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi aynı gün davanın reddine karar verdi. Mahkeme ayrıca, daha önceki yargılamada 6 bin YTL tazminat kazanan Ergezen'in bunu alamamasının yanı sıra karşı tarafın avukatlık ücreti olan 350 YTL yi de ödemesini hükmetti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber